Foci

A Manchester City hőse befeszült Guardiola ölelésétől

Az Arsenal és a Manchester City is elődöntőbe jutott az angol Ligakupában, a két csapat közül Arsene Wenger legénységének volt könnyebb dolga, amely Danny Welbeck góljával győzött a West Ham ellen.

A Manchester Citynek már nehezebben ment, Pep Guardiola nem a gálacsapatot küldte fel, hanem fiatalokat is bedobott a mély vízbe, a 17 éves Phil Foden mellett a 18 éves Brahim Diaz, a 20 éves Oluwatosin Adarabioyo és a 21 éves Olekszandr Zincsenko is a kezdőbe került.

A manchesteriek az első félidő közepén szereztek vezetést, a munka dandárját Ilkay Gündogan végezte el, az akciót pedig Bernardo Silva fejezte be.

Már úgy tűnt, a vendégek kihúzzák, de a hosszabbítás perceiben a Leicester egy erősen vitatható szituáció után tizenegyest kapott, amit Jamie Vardy belőtt.

A kétszer tizenötperces ráadásban nem született gól, a büntetőket pedig a Manchester lőtte jobban, a Leicestertől Vardy a kapufát találta el, Riyad Mahrez lövését pedig Claudio Bravo lábbal hárította.

A chilei kapus már az előző körben is főszerepet játszott a továbbjutásban, akkor a Wolverhampton ellen szintén büntetőpárbaj döntött, amelyben kétszer is védeni tudott. Érthető, hogy a társak őt ünnepelték, de amikor Guardiola ugrott a nyakába, nem tűnt túl boldognak az idényben mindössze négy meccsen szereplő kapus.

Guardiola viszont euforikus hangulatba került, még arra is volt energiája, hogy vezényelje az őt éltető manchesteri kórust.

A City egészen félelmetes formában van, Angliában 27 meccse veretlen, és a nagy menetelés során csak három döntetlent játszott, úgyhogy a britek már azt találgatják, összejöhet-e egy bajnokság, FA-kupa, Ligakupa, BL négyes a csapatnak.

Kiemelt fotó: PAUL ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik