Sport

Rooney statisztikája csattanós válasz a kritikusoknak

Amikor Wayne Roooney a nyáron úgy döntött, hogy a José Mourinho által neki szánt szerep nem elég, és inkább visszatér a nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz, sokan csak legyintettek, mondván az angol válogatott gólrekordere már nem tud hasznára lenni a liverpooliaknak.

Ehhez képest a 32 éves támadó 9 góljával csapata legeredményesebb játékosának számít, és a góllövőlistán is csak Mohamed Szalah (13), Harry Kane (12) és Sergio Agüero (10) előzi meg.

A futball statisztikáival foglalkozó Opta ráadásul talált egy olyan adatot, amiben Rooney nemcsak Angliában, hanem az öt nagy európai topligát tekintve is az élen áll.

Az Everton tízese ugyanis 24 lövésből érte el a 9 gólját, ez 37,5 százalékos hatékonyságot jelent, ennél senki nem tudott jobbat ebben az idényben.

A közvetlen élményezőbe tartozik még Radamel Falcao, a Monaco klasszisa (14/42, 33,33 százalék), Antonio Sanabria, a Betis paraguayi támadója (7/21, 33,33 százalék), valamint az Inter argentin gólzsákja, Mauro Icardi (16/52, 30,77 százalék) és a PSG uruguayi matadora, Edinson Cavani (17/56, 30,36 százalék).

Kiemelt fotó: CRAIG DOYLE / Pro Sports Images Ltd / DPPI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik