Foci

A City focizott, a Tottenham favágó volt

A listavezető Manchester City hazai pályán 4-1-re legyőzte a Tottenham Hotspur együttesét az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójának szombati rangadóján. Bár a végeredményből azt is gondolhatnánk, hogy remek kis meccs volt, de ez azért messze áll a valóságtól, még ha a City valóban le is focizta londoni ellenfelét.

Gündogan a 14. percben szerzett vezetést fejjel, majd sokáig nyitott maradt a találkozó, de az utolsó 20 percbe érve a manchesteriek kiütötték az ellenfelüket. De Bruyne életerős lövése döntött, majd kimaradt Gabriel Jesus büntetője, hogy aztán az addig nagy helyzeteket kihagyó Sterling az utols tíz percben duplázzon. Eriksen a 93. percben szépített.

Az összefoglaló:

A találkozó egyik érdekessége volt, hogy már megint pocsék volt a játékvezetés. Dele Allit és Harry Kane-t is nyugodtan ki lehetett volna állítani egy-egy kemény belépő miatt, ezek az ítéletek azonban elmaradtak.

Alli talpalása:

Kane belépője:

A manchesteriek – akiknek egy elhibázott büntető is belefért ezen a találkozón – tovább őrzik bajnoki veretlenségüket és zsinórban a 16. meccsüket nyerték meg a Premier League-ben, ami rekord.

Eredmény – Premier League, 18. forduló

Manchester City-Tottenham Hotspur 4-1 (1-0)

Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik