Foci

Sallai Roland: Kívánom, hogy egyszer a mostani akadémisták is átéljék, amit én

Sallai Roland nyáron a Puskás Akadémiából Ciprusba igazolt, az APOEL csapatába. A magyar támadó kellemes csalódás volt a szigetországi bajnokságban, kilenc mérkőzésén öt találata mellett két gólpasszt is kiosztott. Nevelőklubja a karácsonyi időszakra hazatérő játékossal készített interjút, ahol elmondta, mi a különbség a magyar és a ciprusi bajnokság között.

Technikailag és iramban is van különbség az itteni bajokság javára – ezt jól mutatja, hogy Ciprusról két csapat is a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa Ligában szerepel.

– idézi a felcsútiak honlapja Sallait, aki az Olaszországban eltöltött egy évéről elmondta, taktikai képzettsége fejlődött legtöbbet a Serie A-ban, de a személyiségére is hatással volt.

Talán a  legfontosabb, amit megtanultam, hogy az ember a pályán és a pályán kívül is álljon ki magáért, ne bújjon el a problémák elől, hanem oldja meg őket, mutassa meg a karakterét

Sallai azon kevés játékosok egyike, aki a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett, erről is mesélt.

Az első pár meccshez képest a vége felé már sokkal felszabadultabb voltam, jobban átláttam a játékot, nem „görcsöltem rá” annyira egy adott szituációra, mint például az első két mérkőzésen. Noha éreztem, hogy a világ legjobb játékosai ellen futballozunk, az is világossá vált számomra: soha nem szabad úgy kimennünk a pályára, hogy félünk a másiktól, bíznunk kell önmagunkban, és akkor nem lehet komoly probléma. Kívánom, hogy egyszer majd a mostani akadémisták is átéljék, amit én átéltem a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában – ezt az érzést már senki nem veheti el

(Fotó: / AFP / Florian Choblet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik