Foci

Csoportos nemi erőszak miatt kapott börtönbüntetést a brazil futballsztár

Kilenc év börtönre ítélte az olasz bíróság Santos, a Real Madrid, a Milan és a Manchester City korábbi játékosát, a brazil Robinhót, aki 2013-ban több társával együtt csoportos nemi erőszakot követett el egy albán nő ellen. Az eset még 2013 januárjában történt egy milánói szórakozóhelyen, amikor Robinho még a Milanban játszott.

A focistán kívül még további öt embert találták bűnösnek az első fokú ítéletben, ami ellen várhatóan mindannyian fellebbeznek majd, úgyhogy közel sem biztos, hogy Robinho esetében ez a 9 év a végleges.

Robinho nem volt ott az ítélethirdetésen, és amíg nem születik jogerős bírósági ítélet, addig Olaszország nem is indítja meg ellene a kiadatási eljárást. A jelenleg hazájában, az Atlético Mineiróban játszó, 33 éves focistát 2009-ben, angliai légióskodása során már letartóztatták szexuális zaklatás miatt, de akkor nem került bíróság elé a leedsi szórakozóhelyen történtek miatt.

A százszoros brazil válogatott Robinho a selecaóval Copa Américát és két Konföderációs Kupát nyert, de volt bajnok a Santosszal, a Reallal és a Milannal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik