Foci

Cantona keményen odapirított Neymarnak

Eric Cantona nem az a típus, aki a véka alá rejti a véleményét, ha valami történetesen nem tetszik neki, és most amiatt kért szót, hogy állást foglaljon a futballtörténelem legdrágább átigazolásával kapcsolatban.

A PSG a nyáron 222 millió eurót utalt át a Barcelonának Neymar megszerzésekor, és a brazil sztár beilleszkedése nem volt éppen zökkenőmentes, emlékezhetünk, hogy az érkezéséig az első számú góllövőnek számító Edinson Cavanival csúnyán összeakadtak azon, hogy ki is lője a büntetőket.

Az öltözőn belül villongások ellenére a PSG már továbbjutott a BL-ben és négypontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot. Cantonának éppen a Ligue 1-nel van baja, legalábbis nem igazán érti, hogy egy 25 éves brazil válogatott, aki a Barcelonában játszik, miért vált országot, hogy új csapatával az Amiens vagy a Guingamp ellen mérkőzzön meg.

Mi vette rá, hogy Franciaországba igazoljon? Egész idényben jó, ha tíz kemény meccse lesz, és azok is főleg a BL-ben. Nem értem ezt az egészet. Van olyan, aki igen? Nálam nem így néz ki a futball iránti szenvedély”

– mondta Cantona, aki azért biztos tisztában van azzal, hogy Neymar évi 36,8 millió eurót keres Párizsban, amivel Carlos Tévez mögött a világ második legjobban kereső futballistája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik