Foci

Kiderült: Neymar fizetése elmebeteg méretű

A PSG braziljának bérét a Football Leaks nevű honlap szivárogtatta ki, de képzeljék, van, aki nála is többet keres, mi több, nem Cristiano Ronaldónak, vagy Lionel Messinek hívják az illetőt.

Azt hogy a nemzetközi topfutball bizonyos vezetőinél elgurult a gyógyszer, vagy másképp, nem a piac szerint árazzák be labdarúgóikat, egy ideje nyilvánvaló.

Mi magyarázza meg ugyanis azt, hogy a brazil játékosnak 36.8 millió eurót, több mint 11 milliárd forintot fizessenek évente, ami napi bő 31 millió forintnak felel meg. Miféle teljesítmény az, ami ennyit megér?

Hogy tovább fokozzuk, nem is Neymar ezzel a legjobban fizetett labdarúgó a világon, hanem a pályafutása csúcsán már rég átbukó Carlos Tévez. Az argentin támadó a kínai Sanghaj Senhuában 38.4 millió eurót tesz zsebre évente.

Ezek a nem piaci, sokkal inkább politikai, érzelmi indíttatású bérezések olyan spirált indítanak el, amit a nagyok is kénytelenek követni. Lionel Messi, a Barcelona zsenije jogosan mondhatja a klubvezetésnek; uraim, itt volt mögöttem egy srác, aki bár igyekvő tanítványnak bizonyult, de meg sem tudta közelíteni az eredményességemet, majd miután lelépett innen, sokkal többet keres, mint én, tessék valamivel több mézet csurgatni számomra is.

Nos, Barcelonában úgy hírlik meg is teszik: a hírek szerint hamarosan évi 40 millió euróra emelik az argentin fizetését. Megjegyezzük, ez sem normális.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik