Foci

Az Arsenal sem tudta megállítani Pep Guardiola csapatát

A listavezető Manchester City rendkívül simán, 3-1-re legyőzte az Arsenalt a Premier League 11. fordulójának vasárnapi rangadóján, ráadásul klubrekordot is döntöttek az Ágyúsok ellen. Pep Guardiola együttese

sorozatban kilencedik bajnokiját nyerte meg, ezzel beállította a klubcsúcsot, amelyet még 1947-ben a másodosztályban állított fel a csapat.

Az első félidőben végig mezőnyfölényben futballozott a City, azonban számtalan csak Kevin De Bruyne tudott gólt szerezni a 19. percben. Fordulás után pár perccel Raheem Sterlinget felborította Nacho Monreal a tizenhatoson belül, Sergio Agüero pedig kapufás góllal értékesítette a tizenegyest.

Alexndre Lacazette beállásával felélénkült az Arsenal támadójátéka, a francia csatár szépíteni is tudott a 65 percben egy ziccert követően. Az Ágyúsok feltámadása azonban elmaradt, mivel tíz perccel később a Gabriel Jesus közelről talált a vendégek kapujába, ezzel edöntve a mérkőzést. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy hatalmas lesen állt a gólpasszt adó David Silva.

Győzelmével továbbra is nyolc ponttal vezeti a tabellát a Manchester City.

Végeredmény – Premier League, 11. forduló

Manchester City – Arsenal 3-1 (1-0)
Gólszerző: De Bruyne 19., Agüero 50., Gabriel Jesus 75. ill. Lacazette 65.

korábban:
Tottenham Hotspur-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Gólszerző: Son 64.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik