Foci

Kis híján amputálni kellett az Arsenal Európa-bajnok játékosának lábát

A spanyol válogatott Santi Cazorlát még 2012-ben igazolta le az Arsenal labdarúgócsapata és hamar kulcsjátékossá vált, azonban az előző szezon kezdete óta nem játszott. A Marca készített riportot az aprótermetű játékosról, aki elég sokkoló hírt közölt.

Kis híján amputálni kellett a lábát.

Cazorla Achilles-ínsérülést szenvedett, egy év alatt összesen nyolcszor műtötték meg a jobb lábát. A nyolcadik beavatkozásnál elkapott egy fertőzést, ami miatt egyszerűen nem akart begyógyulni a műtéti heg, állandóan szétnyílt, a lába pedig üszkösödni kezdett – a Marcának erről mutatott fotókat is.

Az orvosa azt mondta, ha nem sikerül megoldani a problémát, akkor amputálni kell a lábát. Végül a karjáról vettek bőrt (egy tetovált részről, így a felirat egy része a lábára került), amit aztán az Achillese köré varrtak, ez a jelek szerint bevált. Cazorla elmondása szerint Achilles-ina nyolc centiméterrel lett rövidebb.

A 32 éves középpályás továbbra is a visszatérésen dolgozik. Nagyon optimista, azt mondta, a szezon második felében szerinte már pályára léphet.

Nyitókép: Europress/AFP/Ben Stansall

Ajánlott videó

Olvasói sztorik