Foci

Higuaín az első, aki a La Liga után a Serie A-ban is 100 gólig jutott

Meglepően jól kezdte a Milan a Juventus elleni meccset, a piros-feketék letámadták a Juve-játékosokat, jelezve, az eddigi csalódást keltő szereplés ellenére nem adják könnyen a bőrüket.

Aztán 10 perc után felvette a tempót a Juventus, a 23. percben pedig már vezettek a Zebrák, Dybala passzolt Higuaínhoz, aki egy szűk átvétel után halálpontosan lőtte ki a kapu bal oldalát.

Ez volt az argentin csatár 100. gólja a Serie A-ban, 71-et lőtt a Napoliban és 29-et a Juvéban, és 153 meccs alatt hozta össze a százast.

Ráadásul ő lett az első játékos, aki az olasz és a spanyol bajnokságban is eljutott 100 gólig, hiszen korábban a Real színeiben 107-szer volt eredményes a La Ligában.

Az első félidő végén Kalinic egyenlíthetett volna, de közelről kapura tett labdájába Buffon még bravúrral bele tudott érni, a kapusról a lécre pattant, majd a lecsorgót Calhanoglu fejelte volna az üres kapuba, de Rugani blokkolni tudta.

A második félidő elejét megint megnyomta a Milan, de azért Buffonnak nem kellett újabb bravúrokat bemutatnia. A 63. percben pedig megint villant Higuaín, már az átvétellel előnybe került Rodríguezzel szemben, aztán még az első gólja előttinél is pontosabban lőtt, mert a bal kapufát leborotválva vágódott be a labda.

A Juve ezzel a 2-0-s sikerrel egy pontra megközelítette az éllovas Napolit, míg a Milan 8., és még a dobogótól is 10 pontra van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik