Foci

Nagy Ádám első meccsén egyből csapata legjobbja lett

A magyar sajtó az elmúlt hetekben tele volt a „mi lesz veled Nagy Ádám?” témakörben született írásokkal, hiszen a 22 éves középpályás első olaszországi idényében 25 bajnokin kapott szerepet, idén viszont látványosan mellőzte őt Roberto Donadoni edző.

Nagy Ádámra gyurmaként tekintenek Bolognában
A magyar válogatott középpályása 151 nap után lépett újra pályára a Serie A-ban. 50 percet játszott, amire pedig 199 napja nem volt lehetősége.

Szerda este aztán eljött Nagy Ádám nagy pillanata, és egyben lehetősége is, mivel a Lazio elleni hazai meccs 42. percében Godfred Donsah helyére beküldte őt Donadoni. 0-2-es állásnál nem éppen hálás feladat beállni, de Nagynak szerepe volt csapata egyetlen góljában, mert az ő beadása után vette be a kapuját a menteni igyekvő Senad Lulic.

A meccs összefoglalója, 00:57-nél látható a Nagy-beadás, amiből öngól lett:

A Whoscored statisztikája alapján Nagy 87,5 százalékkal passzolt, volt harminc labdaérintése, két szabálytalansága, egy kulcspassza, és egyszer próbálkozott cselezéssel.

Mondhatnánk, hogy a számok alapján ez átlagos teljesítmény, de a Corriere dello Sport tudósítója így is őt választotta csapata legjobbjának.

A magyar légiós 6,5-es osztályzatot kapott, és az értékelésben az áll, ő volt az, aki felpörgette a Bolognát, és a szövegben azt is megemlítik, hogy korábban két hónap alatt egyetlen percet sem játszott.

Ezek után kíváncsian várjuk, jut-e neki hely a kezdőben szombaton, a Roma elleni meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik