Foci

Az olasz futballszaki elárulta, mi a gond Nagy Ádámmal

Az egyik legismertebb olasz játékosmegfigyelő, a többek között Alexis Sánchezt is felfedezéséről Riccardo Guffantit szólaltatta meg az nso.hu Az Udinese korábbi vezető megfigyelőjeként, jelenleg pedig az olasz szövetség edző- és játékosmegfigyelő-képzésében dolgozó szakembert többek közt megkérdezték a magyar kiválasztásról, továbbá arról, mi a gond a Bolognában futballozó Nagy Ádámmal, hogy mostanság nem játszik.

Magyarországon a vezető klubok helyében én mindenképpen a csapat közvetlen környezetében levő területeket térképezném fel , és csak utána kezdenék külföldre tekinteni. Meglepve tapasztaltam, hogy Magyarországon nem egy klubnak nyolc-tíz külföldi játékosa is van, és sokan érkeznek a szlovák futballból. Nem igazán értem, mert nem gondolom, hogy a szlovák labdarúgás sokkal előrébb tartana a magyarnál

– adott hangot értetlenkedésének az olasz szakember, aki aztán kitért Nagy Ádámra is.

Nagy leginkább taktikailag szenvedett meg Olaszországban, és ez gyakran előfordul a mi bajnokságunkban a külföldiekkel. A fizikuma is hagy némi kívánnivalót maga után, akadtak gondjai a ritmusváltásokkal. Ha sikerül ezeket végre maga mögött tudnia, szép utat járhat be. Technikailag rendkívül képzett, ha a többi területen is képes lesz ilyen szintre fejlődni, mint amilyen technikás, eljuthat fontosabb szerepet játszó csapatokba is. De nem szabad siettetni a dolgokat – és neki is komolyan kell vennie ezt a feladatot, csak akkor sikerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik