Foci

Storck: Meglepett, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatták

Ahogy arról írtunk, a magyar labdarúgó-válogatott gyenge játékkal győzte le Feröert az európai vb-selejtezők utolsó csoportmérkőzésén, így a harmadik helyen zárta a B csoportot. A drukkerek a mérkőzés alatt hol Dárdai Pál nevét skandálták, hol azt, hogy „auf wiedersehen”, de lehangzott az is, hogy „kurva gyenge, kurva gyenge”. Erről is kérdezték Bernd Storckot a lefújás után, ő pedig azt mondta az M4-nek:

Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban. Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Gratulálok a csapatomnak, hogy a második félidőben így játszottak, nem hagyták magukat befolyásolni. Le a kalappal előttük.

A német szerint az is közrejátszhatott ebben, hogy nagy volt az elvárás a szurkolók részéről. Ő sem elégedett, de a harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is elszórt a csapat.

A játékosoknak megköszönte a teljesítmény a mérkőzés után. Szerinte nem csak ő, hanem sok játékosa sem élt át ilyen hangulatot korábban.

Most rögtön a mérkőzés után nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. A reformunkhoz idő kell és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek, most ebből csak három-négy van. Türelemre van szükség a szurkolók részéről

– mondta a szövetségi kapitány.

Az összefoglaló:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik