Élő Foci

Vb-selejtező: kínkeserves győzelem Feröer ellen

A magyar labdarúgó-válogatott a csereként beküldött Böde Dániel góljával győzte le 1-0-ra a Feröer-szigetek válogatottját. Ezzel a csapat a harmadik helyen zárta vb-selejtezős csoportját. A szurkolók a találkozó alatt többször is Bernd Storck szövetségi kapitány távozását követelték.

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó mérkőzésén lépett pályára kedd este a 2018-as világbajnokság selejtezőjében. A kijutási esélyeink már rég elszálltak, maradt a harc a harmadik helyért, erre hajtott ellenfelünk, Feröer-szigetek is, amely már eleve története legjobb szereplését produkálta.

A szövetségi kapitány, Bernd Storck a Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber, Pátkai, Nagy, Dzsudzsák – Ugrai, Eppel kezdőt küldte a pályára. A találkozó elején a szurkolók részéről síri csend volt, aztán belekezdtek a szurkolásba, de a félidő végén már fütyültek, mert a szünetig eléggé ötlettelenül – mondjuk ki: rosszul – játszott a magyar csapat, a legnagyobb helyzet pedig a feröeriek előtt adódott, Gulácsinak kellett védenie a 15. percben.

A második játékrészre bejött Böde, a legutóbbi magyar-feröeri meccs hőse, vissza is adta a lelátó hitét. De aztán a kezdeti lendület alábbhagyott, érkezett is a kritika a szurkolóktól, Storck távozását követelte mindenki, zengett az auf wiedersehen, az első félidőben még Dárdai Pál nevét is skandálta a közönség.

Hogy ne legyen gyászos a meccs vége, arról Böde gondoskodott, aki több veszélyes feröeri helyzet után a 81. percben megszerezte a találkozó egyetlen gólját.

A magyar csapat a mai meccsre kitűzött célt a harmadik hellyel elérte, de a játék az nem állította a csapat mellé a szurkolókat. A labdarúgóknak nem is énekelték el ezúttal a Himnuszt, csak mikor már az öltözőbe vonultak.

A B csoportot Portugália nyerte meg, amely 2-0-ra legyőzte Svájcot. Így Cristiano Ronaldóék jutottak ki egyenes ágon a világbajnokságra.

Eredmény – vb-selejtező, Európa, 10. forduló, B csoport

Groupama Aréna, Játékvezető: Roi Reinshreiber (izraeli)

Magyarország – Feröer-szigetek 1-0 (0-0)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber (Nagy D.), 66.), Pátkai, Nagy, Dzsudzsák – Ugrai (Sallai, 89.), Eppel (Böde, 46.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Feröer-szigetek: Nielsen – Jonsson, Baldvinsson, Gregersen, Naes – Vatnhamar, Sörensen (Bartalstovu, 72.), Benjaminsen (Hansson (62.), Edmundsson – Joensen, Faero (Olsen, 88.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen.

Gólszerző: Böde (81.)

Sárga lap: Nagy Á. (90+2.) illetve Benajminsen (18.), Sörensen (57.), Baldvinsson (62.), Joensen (85.)

Piros lap:

Böde góljával vertük Feröert

A magyar labdarúgó-válogatott a csereként beküldött Böde Dániel góljával győzte le 1-0-ra a Feröer-szigetek válogatottját. Ezzel a csapat a harmadik helyen zárta vb-selejtezős csoportját. A szurkolók a találkozó alatt többször is Bernd Storck szövetségi kapitány távozását követelték.

Böde gólja:

Bödéé a válasz

Egy szöglet után fejelhetett, Szabó már gólt látott, de a kapus szépen védett. Egy védő egyébként állt még mögötte, ő is menteni tudott volna.

NYOM Feröer

És akkor még finoman fogalmaztam. Előbb Gulácsinak kellett védenie, aztán szögletre mentettünk, majd a sarokrúgás után Gulácsi szaladt alá a labdának, ami a tisztázás után Feröernél maradt, a nemrég beállt Bartalstovu pedig centikkel lőtt csak a kapunk fölé. Fel is zendült az auf wiedersehen.

Próbálkozunk-próbálkozunk

Nemrég Kádár ívelte szenzációsan a labdát Ugrai elé, aki mellel maga elé tette azt, de épphogy menteni tudtak előle. Kicsivel később aztán Nagy Ádám szaladt keresztbe a pályán, megjátszotta Ugrait, aki középre tekert, de pont a kapus ölébe. Ha a foci pontozásos sportág lenne, vezetnénk. De ezt felejtsük is el gyorsan, akkora marhaság.

Csere itt is, ott is

Nagy Dániel áll be, Stiebert váltotta, míg a vendégeknél Hansson jön Benjaminsen helyett.

Na, máris Bödéé a legnagyobb helyzet

Fiola lőtte be középre a labdát, ott volt Böde, beleért, a labda túljutott a kapuson, de túlságosan lelassult, így egy védő könnyedén lecsapott rá.

Feröeri helyzetecske

Ők is bejelentkeztek a második félidőben, Edmundsson próbálkozása után a labda viszont csak elcsordogált a kapu mellett, szóval semmi komoly.

Na, bekezdtünk

Egy szöglet után Szabóhoz került a labda, igazított rajta egyet, viszont annyira rosszul találta el, hogy gyakorlatilag visszapaszolta Dzsudzsáknak a labdát. Így mondjuk jöhetett még egy beadás, a magyar fejes azonban a kapu fölé ment.

A félidei eredmények

Füttykoncert zárja a félidőt

Ez a magyar válogatott teljesítményének szól. Röviden összegezve: nem játszunk jól. Alig van helyzetünk, a legnagyobb lehetőség a feröeriek előtt adódott. Kíváncsian várjuk a második félidőt, ennél csak jobb jöhet.

Dzsudzsák bombázott rá egy szabadot

Nagyon veszélyes helyről, 17 méterről lőhettünk szabadrúgást, természetesen a cséká, Dzsudzsák vállalta magára – bár itt megjegyeznénk, egy jobblábas játékos talán veszélyesebb próbálkozást eresztett volna el. Merthogy Dzsudzsák a sorfal mellett a kapu hosszú oldalát célozta meg, ott állt a feröeri kapus, aki ki is öklözte a labdát.

Helyzetecske

A szögleteké a főszerep. Dzsudzsák ívelt most középre, Eppel középen jó ütemben érkezett, meg is csúsztatta a labdát, ami a védő hátáról a kapu fölé pattant. Dzsudzsák és a partjelző hiába mutogatták vehemensen, hogy újabb sarokrúgásnak kellene következnie, a játékvezető hajthatatlan volt.

21:09

Szögletet harcoltak ki a vendégek, Guzmics azonban fejjel tisztázott. Kontrázhattunk volna, de Szabó indítása borzalmas volt, a vendégek jöhettek bedobással.

Pátkai riogat

Pontosabban riogatott volna, ballal, egy lecsorgót lőtt el dropból. Mellé.

Nagy feröeri helyzet

Még a végén a vendégek spanolódtak fel a szurkolástól? Mindenesetre már nekik is van helyzetük, nem is kicsi, Sörensen fordult rá a kapura és lőtt a tizenhatos előteréből, Gulácsi védett vetődve.

Dzsudzsák már ötödik a válogatottsági rangsorban

Dzsudzsák Balázs kedden este, a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn 92. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ezzel az ötödik helyre lépett előre az örökrangsorban. A 30 éves balszélső Fazekas Lászlóval, az Újpest legendás támadójával áll holtversenyben az ötödik helyen.

1. Király Gábor (1998-2016) 108 alkalommal
2. Bozsik József (1947-1962) 101
3. Gera Zoltán (2002-) 96
4. Juhász Roland (2004-2016) 95
5. Fazekas László (1968-1983) és
Dzsudzsák Balázs (2007-) 92-92
7. Grosics Gyula (1947-1962) 86
8. Puskás Ferenc (1945-1956) 85
9. Garaba Imre (1980-1991) 82
10. Mátrai Sándor (1956-1967) 81

Olvasói sztorik