Foci

A hollandok a 95. percben juttatták ki a magyarokat az Eb elitkörébe

Bejutott az Európa-bajnoki selejtező tavaszi elitkörébe a magyar U19-es labdarúgó-válogatott azzal, hogy a hollandiai kvalifikációs tornán a hazaiak mögött a második helyen végzett. A magyarok múlt szerdán 2-1-re verték a szlovénokat, szombaton 2-0-ra kikaptak a hollandoktól, kedden (ma) pedig 5-1-re győztek a máltaiak ellen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a két győzelem sem lesz elég a továbbjutáshoz, mert a szlovének kétszer is vezettek a hollandok ellen, az egymás elleni eredményeket figyelembe vevő hármas minitabellán pedig a magyarok gólkülönbsége volt a legrosszabb. A házigazdák azonban a 95. percben kicsikarták a döntetlent.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 4. Málta 0

Az első szakaszban 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két-két együttes lép tovább, hozzájuk csatlakozik két kiemelt, a spanyol és a portugál csapat. A 28 válogatottat aztán hét csoportba sorolják (elitkör), s azokból az elsők vehetnek részt – a rendező együttese mellett – a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő, finnországi Európa-bajnokságon.

Eredmény – U19-es Eb-selejtező, 3. forduló

Málta – Magyarország 1-5 (1-1)

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik