Élő Foci

A Vidi az utolsó akadályban bukott nagyot

Szétkontrázta a Partizan Belgrád a Videotont az Európa Liga utolsó selejtezős párharcának visszavágóján. A Vidi erősen kezdett, de a szerbek korán betaláltak, és még egy pirosat is megúsztak.

A gól nélküli első, belgrádi meccs után reménykedve várta a hazai visszavágót a Videoton a Partizan ellen az EL utolsó selejtezőkörében. Erre a meccsre már elutazott a szerbek félelmetes ultracsoportja, a Grobari, azaz Sírásók, akik Belgrádban éppen a korábbi balhéik miatt nem láthatták a csapatukat.

A Sírásók – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Videoton erősen kezdett, soraiban az első meccsen sérülés miatt lecserélt játékosaival, az első 12 percben vagy féltucat nagy helyzetet dolgozott ki. Igen ám, de közben a Partizan egy kontrából betalált (Suljic adta el előtte a labdát), és innentől kezdve lépéskényszerbe került a Vidi.

A több kockáztatás nem tett jót a hazaiaknak, jött egy húszperces periódus, amikor a Partizan lényegében átrohant az ellenfelén: előbb Soumah növelte az előnyt, majd Djurdjevics használta ki a két egymás utáni zicceréből a másodikat.

Közben, 0-2-nél még jöhetett volna egy fordulat, Osztojics csúnyán elütötte az egyedül kapura rontó Suljicot, de piros lap helyett csak sárgát kapott. De Marriner játékvezető másképp döntött, és innen érezni lehetett, hogy a Partizan többet nem hibáz.

Nem is tette: a szünetre 3-0-s előnnyel mehetett, majd a második félidő Juhász Roland korai kiállítása miatt jóval érdektelenebbre sikerült. A Videoton próbálkozott becsülettel, de a Partizan uralta a játékot, Djurdjevics pedig volt annyira motivált, hogy ne nyugodjon, míg meg nem szerzi a második gólját.

A Videoton 4-0-al búcsúzott Európától, és bár a párharc mindkét mérkőzése alakulhatott volna másképp (az első meccs legvégén Pátkai Máté közeli lövését nagy bravúrral védte Sztojkovics kapus), a maradék közel három óra alapján a szerb továbbjutás megérdemelt.

Európa Liga, 4., utolsó selejtezőkör, visszavágó:

Videoton-Partizan Belgrád 0-4 (0-3)
Felcsút, Pancho Aréna, 3000 néző, v: Marriner (angol)
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Suljic (Szabó B. 77.), Pátkai, Hadzic, Henty (Géresi 46.) – Scsepovics (Maric 62.), Lazovics
Partizan: Sztojkovics – Vulicsevics, Nemanja G. Miletics, Osztojics, Nemanja R. Miletics – Jankovics (Pantics 77.), Radin, Everton, Soumah (Ilics 64.) – Tawamba (Djurikovic 71.), Djurdjevics
gól: Tawamba (6.), Soumah (23.), Djurdjevics (35. és 87.)
sárga lap: Juhász (44.), Pátkai (55.), Fiola (85.), ill. Osztojics (26.), Everton (81.)
piros lap: Juhász (47.)
Az első mérkőzés 0-0 lett, továbbjutó a Partizan, 4-0-al.

20:43

Juhász Roland kap sárgát Tawamba bedöngöléséért.

20:42

Ellenben az újabb Partizan-akció ismét veszélyes, de most Fiola blokkol.

20:39

Támad, támad a Videoton, de most koránt sem tud úgy helyzetbe kerülni, mint a meccs elején.

20:36

Kicsit éledezik a Videoton, eljut egy szögletig. Közben a lelátón félpucér Sírásók tombolnak, Stopira felbőrözi Vulicsevicset, aztán elesik, nincs büntető, joggal.

20:34

Egy perccel később megtörténik: most épp Jankovics lép ki a jobb oldalon, Djurdjevics a hosszún érkezik, és sem a passzt, sem a ziccert nem hibázzák el. 0-3, bő félóra után.

20:33

A 34. percre minden eldőlhetett volna: Djurdjevics lépett ki egyedül, de az oldalhálóba lőtt.

20:32

Ezzel a góllal szerzett vezetést a Belgrád:

20:30

Kidurrant a labda, cserélni kell. Az újjal Radin próbálkozik elsőként.

20:28

Marriner bíró vezetése mellett eddig két magyar csapat búcsúzott már európai kupától: a Győr és az Újpest. Baljós jel.

20:25

Osztojics felvágja az egyedül kapura törő Suljicot, teljesen érthetetlen okokból csak sárga lapot kap. Ezen nagyon sok múlhat. Egy szabadrúgás jut még, de az a sorfalról szögletre pattan.

20:23

Mégis pácban a Videoton: Djurdjevics rágja át magát a becsúszó Fiolán, okosan centerez Soumah-hoz, aki ziccerben nem hibáz. Az első félidő fele telt el, és már három gól kellene a Vidinek a továbbjutáshoz.

20:22

Suljic ad el ismét labdát, a Vidi azonban tanult az esetből, Pátkai akasztja Radint, nincs újabb kontra.

20:20

Kifejezetten jó meccs, pörgős, jó lapos passzos játékkal. Csak két dolog hiányzik: két hazai gól.

20:18

Ijeszteget a Partizan, Djurdjevics azonban lesről lő gólt. Azért a Vidinek jobb lesz vigyáznia a kapuja jobb sarkára. Meg a többire is.

20:17

Stopira lövése már jobb, de még most sem kell védenie Sztojkovicsnak.

20:16

Henty távoli lövése zúg mellé, ez most inkább erős volt, mint veszélyes. 18 perc telt el eddig.

20:14

Marko Nikolics, a Videoton edzője – aki éppen a Partizantól érkezett a klubhoz – a meccs előtt azt mondta, “nem játszani kell, hanem győzni”. Ennek most éppen az ellenkezője történik.

20:13

Hentyt ápolni kell, de szerencsére vissza tud térni a pályára.

20:12

Az első 12 percben vagy fél tucat helyzete volt a Videotonnak, de egyelőre nem tudott gólt szerezni.

20:09

Hihetetlen: Henty pengézget a 16-oson belül, majd megcélozza a jobb alsót, alig mellé. Közben elöl Tawamba esik össze, első ránézésre nem tudni, mitől.

20:08

Lazovics most fejel, Sztojkovics nagyot véd, nincs még lefutva ez a párharc.

20:07

Másfél perc után jöhetett volna a válasz: Lazovics kap remek labdát a szélről, a lövése alig kerüli el a bal kapufát.

20:04

Most viszont bajban a Vidi: Suljic veszít labdát az ellenfél térfelén, gyors szerb kontra következik, négy a kettő ellen viszik fel a labdát, és már-már úgy tűnik, elrontják, Tawamba megoldja, kilövi a hosszú alsót jobbról.

20:02

Már a negyedik percben egy óriási helyzet! Az előrehúzódó Nego lő jobbról, laposan keresztbe, Sztojkovics kapus nagyot véd, a kipattanót begyűjtik a vendégek.

Olvasói sztorik