Foci

Nincs megállás: az UTE perelni fog a címercsere miatt

Most már hetek óta megy a vita az Újpest FC új, a szurkolók körében vállalhatatlannak minősített címere körül. Az anyaegyesület, az Újpesti Torna Egylet (UTE) és az ÚJPEST 1885 Futball Kft. (ÚFC) a mai napig nem tudott megállapodni a címerhasználaton, ezért nagyon úgy tűnik, az ügy a bíróságon folytatódik majd tovább. Az UTE jogi képviselője megküldte – utolsó? – levelét a futball csapat vezetőinek arról, hogy fejezzék be a jogellenes magatartást, és “mellőzzék az új címer bármilyen formában és bármilyen felületen történő használatát.”

Ezúton is nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a mai napig nem született olyan egyhangú taggyűlési határozat, amely a labdarúgó csapat címerének megváltoztatásához hozzájárult volna.

– írja a jogi képviselő, miután hangsúlyozza, a címer és az egyéb arculati elemek megváltoztatása a taggyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik.

A levél szerint a türelmi idő lejárt, és az UTE jogi lépéseket fog tenni, ha

  • a levél átvételét követő 8 napon belül nem ismerik el a jogsértés tényét
  • az átvételt követően haladéktalanul nem mellőzik a címer további használatát
  • és nem tartózkodnak a további jogsértésektől

Úgy tűnik, csak Újpesten ennyire nehéz a helyzet címerügyileg, hiszen sem Szombathelyen, sem Mezőkövesden, de még Felcsúton sem volt balhé a cserét követően – nemhogy tüntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik