Élő Foci

Európa-liga: Egy gól és más semmi, győzött a Fradi

Kedden a Videoton csapata gólgazdag 3-3-as végeredménnyel, kiharcolta a továbbjutást a máltai hőségben. Csütörtökön a Ferencváros is továbbjutott, a 2-0-ra nyert első mérkőzést követően 1-0-ra nyert a Jelgava otthonában..

Az első mérkőzésen négy újonc is szerepelt a magyar csapatban: Otigba Kenneth, Priskin Tamás és Fernando Gorriarán a kezdőben kapott helyett, Bőle Lukács pedig a kispadról szállt be, a visszavágón Rui Pedro is debütált csereként.

Rendkívül kényelmesen indult a mérkőzés, komolyabb helyzetek nélkül telt el gyakorlatilag az első félidő első fele. A Fradi birtokolta többet a labdát, de nagyon nem erőlködött, hogy gólt szerezzen, míg a Jelgava inkább behúzódott és ellentámadásokra készült – igaz, ilyesmit nem nagyon láttunk tőlük.

Főként Amadou Moutari volt aktív, de rendszeresen középre cselezett, így a védők mindig blokkolták lövéseit, mivel tudták mi jön. Fernando Gorriarán is próbálkozott távolról néha, de nem tudott veszélyes lövést leadni.


Goal Priskin Jelgava 0-1 Ferencvaros by hdlivegoals

Fordulás után egy fokkal aktívabb volt a Jelgava, de nem törte a kapu a Ferencváros védőinek a hátát. Érdemes azonban megjegyezni, hogy időnként mutatott jó játékot is a Jelgava, az 52. percben Marcis Oss óriási bedobása után jóformán mindkét csapat összes játékosa a Ferencváros tizenhatosában várta az érkező labdát. Egy pattanás után Glebs Kluskins szép mozdulattal, félollóval lőtt a zöld-fehérek kapujába, azonban a játékvezető – valószínűleg lökés miatt – szabadrúgást ítélt kifelé.

Még Amadou Moutari lőtt egy lesgólt – ez tényleg les volt – de rendkívül lassú és gyenge mérkőzést produkált a visszavágó, amelynek utolsó tíz percében takaréklángon égett a Fradi, így kicsit nyomni tudott a Jelgava, de gólt nem szereztek.

Csernik Kornél számára így is emlékezetes maradt a mérkőzés, mivel beállásával az elmúlt 12 év legfiatalabb Fradi-játékosa lett a nemzetközi színtéren.

A következő körben minden bizonnyal a 2016-ban a Videotont kiejtő dán FC Midtjylland lesz az ellenfél – a dánok 6-1-re nyerték első mérkőzésüket az észak-ír Derry City ellen.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló (visszavágó):

FK Jelgava – Ferencváros 0-1 (0-1)
Jelgava: Ikstens – Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics – Alhinho, Bakmaz – Jaudzems, Kluskins, Kauber – Rafael Ledesma
Kispadon: Krumins (k), Grigaravicius, Heh, Lazdins, Pereplotkins, Razulis, Sinelnikovs
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga R., Bőle, Moutari – Priskin.
Kispadon: Varga Á. (k), Kundrák, Batik, Hajnal, Csernik, Rui Pedro, Lovrencsics B.
Gólszerző: Priskin 37′

Megint Gorriarán próbálkozott

Ide-oda pattogott a labda, de valahogy mégis Moutarinál maradt, aki visszagurított Gorriaránnak, aki távoli lövéssel próbálkozott. Az uruguayi lövése megint célt tévesztett.

Lett szabadrúgás

Ledesma beadása egészen jól kanyarodott kapu elé, azonban a moldáv játékvezető szabálytalanságot látott, így a magyar csapat jöhet szabadrúgással.

Beszédes adat

80%-ban birtokolja a labdát a Fradi, a visszahúzódó lettek nem nagyon lépik át a félpályát. Gorriarán távoli próbálkozása jócskán elkerülte a kaput – de legalább végre volt egy lövés.

Eddig nincs nagy iram

Főleg a Ferencváros birtokolja a labdát, de eddig nem izgulja halálra magát egy néző sem. Amadou Moutari beadása egy picikét volt mélyebb a kelleténél – pont annyira, hogy Varga Rolandnak már ne legyen jó.

Elkezdődött a találkozó

A hazai, pirosmezes Jelgava egy előre ívelt labdával kezdte a mérkőzést, amelyet könnyedén begyűjtött a Ferencváros védelme.

Leandro keményebb csatára számít

Nehezebb meccs lesz, mint a múlt heti volt. Kisebb pályán játszunk majd és több lesz az ütközés

– mondta Leandro a mérkőzést megelőzően

Olvasói sztorik