Foci

Dárdai: Storcknak folytatnia kell

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Hertha Berlin jelenlegi edzője egy felvidéki közönségtalálkozón sok egyéb mellett reagált a válogatott kínos andorrai vereségére és utódjáról, Bernd Storckról is szót ejtett.

Nem tartom szükségesnek, hogy lemondjon, ugyanis a megkezdett munkát folytatnia kell.

– mondta Dárdai a német kapitányról.

A csapatával a 2016-2017-es Bundesliga-szezonban hatodik, Európa Liga-selejtező helyen végző edző szerint a magyar labdarúgással az a legnagyobb baj, hogy hiányzik a futballfilozófia, és szerinte a magyar labdarúgók fizikálisan is le vannak maradva az európai átlagtól.

A nagypályán kell a genetika, kell a sprint. Ha a németekkel hasonlítjuk össze a magyarokat, 30 méteren fél másodpercet vernek ránk. Viszont a magyaroknak meg vág az esze – erre kellene építeni. Filozófia nélkül ez az egész nem működik.

Dárdai Pál 1998 és 2010 között 61 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Karrierje nagy részében – 14 szezont – a Hertha Belinben játszott, ahol 286 első osztályú Bundesliga-meccsen szerepelt. Edzői karrierjét a berlini klub U16-os utánpótláscsapatánál kezdte, majd 2014-ben kinevezték a magyar válogatott élére, ahonnan 2015 nyarán távozott. 2015 februárjától a Hertha Berlin vezetőedzője.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik