Foci

Storck: Ne szépítsük, csalódtam néhány játékosban

Bernd Storck megúszta a csúfos Andorra elleni vb-selejtezős vereséget. A német szakember kapott még egy esélyt az MLSZ elnökségétől. A szövetségi kapitány a mozgalmas egy hét után adott hosszabb interjút a Nemzeti Sportnak, amelyben több témát is érintett.

Storck elismerte, a hazaérkezést követően felajánlotta lemondását Csányi Sándornak, aki arra kérte, ne hozza nyilvánosságra a dolgot.

A kapitány nem szeretne kifogásokat keresni a megmagyarázhatatlan zakó után, de azért voltak nehézségek bőven:

Az Európa-bajnokságon huszonhárom fitt és erős futballistám volt. Ketten, Juhász Roland és Király Gábor a torna után visszavonultak, maradt huszonegy, ebből leveszem a két kapust, az már csak tizenkilenc mezőnyjátékos. Az andorrai mérkőzés előtt nem kevesebb mint tíz futballistám jelentett sérültet. Ez finoman szólva sem segítette a helyzetünket.

Storck utólag megbánta, hogy nem hívta be a legjobb itthon játszó labdarúgókat, amely egyébként az ő ötlete volt.

A szakember arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb hibája az elmúlt hetekben, így válaszolt:

Talán nem kellett volna ennyire megbízni egy-két játékosban. Ne szépítsük, néhányukban csalódtam. Felteszem a kérdés, hogyan fordulhat elő, hogy volt olyan védőnk, aki sárga lap nélkül játszotta végig az andorrai találkozót? Ha én ott vagyok a pályán, kőkeményen játszottam volna. Harcolni, küzdeni kell, nem sétálgatni. Annak, aki felveszi a válogatott mezét, mindent meg kell tennie a csapatért, a nemzetért.

Kiemelte, biztosan lesz olyan labdarúgó, akit többé nem hív meg a keretbe. 

A csapatból többen hiányolták a horvát bajnokságban gólkirályi címet szerző Futács Márkót. Storck hangsúlyozta, figyelemmel követi a teljesítményét, és tervezi, hogy behívja a jövőben.

Ő nálam abszolút újonc lett volna, és elöl nem akartam olyan csatárral Andorrába utazni, aki korábban még a keretben sem volt, aki nem ismeri a felfogásomat, azt, hogy mit várok el a támadóktól. Követem a játékát, a közeljövőben szeretném is meghívni.

A válogatott legközelebb augusztus 31-én Lettország, három nappal később pedig Portugália ellen játszik hazai pályán vb-selejtezőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik