Foci

Budapest BL-döntőnek adhat otthont 2019-ben

groupama aréna (Array)
groupama aréna (Array)

Ahogyan arról beszámoltunk, Bakuban, vagy Madridban rendezhetik a Bajnokok Ligája fináléját 2019-ben. Baku a szintén két év múlva sorra kerülő Európa Liga-finálé lebonyolítására is jelentkezett, itt spanyol és török “ellenfelét” kell megelőznie. Nem esett még szó azonban a hölgyek nemzetközi kupáiról, pedig ebben magyar érdekeltség is van, a ferencváros stadionja az Európai Szuperkupának és a BL-nek is szívesen otthont adott volna.

A szerdai nap folyamán kiderült, hogy Budapest kikerült az Európai Szuperkupáért versengő városok közül, azonban a Bajnokok Ligájára már jó esélye van, ugyanis csak egy stadion maradt “versenyben” a döntőért. Hat pályázat közül szűkítette az UEFA két helyszínre a lehetséges győztest, a Groupama Aréna egyedüli vetélytársa az Asztana a vetélytárs a 2019-es női BL-döntőért.

Az UEFA vezető testülete szeptember 21-én dönt a helyszínekről, a grémium figyelembe veszi majd azt is, hogy az adott országban mennyire szabad a sajtó és mennyire tartják tiszteletben az emberi jogokat.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik