Foci

Marozsán Dzsenifer BL-győztes lett

Nemrég azt írtuk, Marozsán Dzsenifer meghódította Franciaországot, lévén a profi futballistákat tömörítő helyi szervezet a magyar származású labdarúgót választotta az év futballistájának.

Nos, a korábbi siófoki, Honvéd, és pécsi labdarúgó, Marozsán János lánya immár Bajnokok Ligája győztesnek is mondhatja magát.

Cardiffban, a Lyon-PSG csütörtök esti döntőben 120 perc alatt nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek.

Az első öt büntetőrúgó nem hozott döntést, Marozsán már a hirtelen halálban, a hatodik körben értékesítette a maga tizenegyesét. A párbaj végül a nyolcadik körben, a két kapusnál hozott döntést. A PSG-s Katarzyna Kiedrzynek hibázott, de Sarah Bouhaddi a hálóba talált, így a Lyon megvédte tavaly ugyancsak tizenegyesekkel megszerzett BL-elsőségét.

Gerard Precheur edző gratulál Marozsánnak (Fotó: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE)

A Lyonnak egymás után másodszor triplázott. Megnyerte a francia bajnokság, a Francia Kupát és a Bajnokok Ligáját is, ami a férfiaknál elképzelhetetlen, de eddig a női labdarúgásban sem volt rá példa.

Újabb magyar érdekeltségű hír, hogy a BL-gólkirály nyolc találattal a holland Vivianne Miedema (Bayern München) és Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) lett.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ, EREDMÉNY:

Olympique Lyon–Paris Saint-Germain 0–0 – tizenegyesekkel 7–6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik