Foci

Tiltakozott a rasszisták ellen a futballista, még őt büntette meg a szövetség

Az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A fegyelmi bizottsága kedden eltiltotta a sereghajtó Pescara középpályását, Sulley Muntarit, aki úgy tiltakozott a Cagliari szurkolóinak rasszista bekiabálásai ellen, hogy elhagyta a pályát.

A testület indoklása szerint a szardíniai klubot a szabályzat értelmében nem büntetik meg a vasárnapi eset miatt, mert a kétezer drukker közül csak körülbelül tíz sértegette a bőrszíne miatt a ghánai futballistát.

Muntari a hajrában arra kérte a játékvezetőt, hogy a folyamatos rasszista bekiabálások miatt szakítsa félbe a meccset, de a bíró ezt nem tette meg, sőt reklamálás miatt sárga lapot adott a játékosnak. A középpályás tiltakozásképpen – a játékvezető engedélye nélkül – elhagyta a pályát, amiért megkapta második sárgáját, így egy mérkőzést kell kihagynia.

Korábban a futballistákat képviselő nemzetközi érdekvédelmi szervezet (FIFPro) felszólította az olasz ligát, hogy vonja vissza Muntari első sárga lapját, és határozottan lépjen fel annak érdekében, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik