Foci

Bartrát nagyon elszomorították az orvosai

A Borussia Dortmund védője, Marc Bartra négy hétig nem lesz bevethető – számol be az ESPN.

A spanyol játékos a német gárdát ért támadásban sérült meg, Thomas Tuchel mester csütörtökön elmondta, a hátvéd már most, másfél nappal a műtétje után játszani szeretne, de erre még egy hónapig nincs esély.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy Bartra csak kisebb sérüléseket szenvedett a karján, kedd éjszaka azonban kiderült, hogy a 26 éves játékos jobb csuklójában eltört egy csont, amit meg kellett operálni, és a beavatkozás során a karjából szilánkokat távolítottak el.

Mint ismert, a Dormund – Monaco BL-negyeddöntő előtt támadás érte a német csapat buszát, három bomba robbant fel a jármű mellett, nem sokkal azután, hogy az elhagyta a szállodát.

A támadás során a játékosok közül csak a spanyol hátvéd sérült meg. Csapata kikapott a szerda este megrendezett BL-negyeddöntőn (2-3).

A meccs után Thomas Tuchel vezetőedző és a Borussia-játékosok is kritizálták az UEFA-t, amiért csak egy nappal halasztották el az összecsapást. A futballisták nem sokkal a kezdés előtt tudták meg, hogy végzetes is lehetett volna a támadás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik