Foci

“A német futballsport mindennapjainak is része lehet a terror”

A Dormund – Monaco BL-negyeddöntő előtt támadás érte a német csapat buszát, három bomba robbant fel a jármű mellett, nem sokkal azután, hogy az elhagyta a szállodát.

A támadás során sérülést szenvedett Marc Bartra azóta sikeres műtéten esett át, a Borussia viszont kikapott a szerda este megrendezett mérkőzésen (2-3).

A meccs után Thomas Tuchel vezetőedző és a Borussia-játékosok is kritizálták az UEFA-t, amiért csak egy nappal halasztották el az összecsapást. A futballisták nem sokkal a kezdés előtt tudták meg, hogy végzetes is lehetett volna a támadás.

A Bors a Hertha kapusedzőjét, Petry Zsoltot szólaltatta meg az üggyel kapcsolatban:

Nem hittem a szememnek, hogy mit látok a tévében. Németországban igyekeznek elválasztani egymástól a politikát és a sportot, de most már a sport sem kivétel, mert a jelek szerint a német futballsport mindennapjainak is része lehet a terror. Bár még nem tudom, kik az elkövetők, de ami történt, az enyhén szólva aggodalomra ad okot. Ezek után biztos, hogy szigorúbb biztonsági rendelkezéseket hoznak majd a német futballsport illetékesei. Azt nem tudom, hogy a Hertha milyen lépéseket fontolgat, de a jövőben feltehetően nálunk is elkelne egy páncélozott busz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik