Foci

Bernd Storck már tudja, hogyan lephetjük meg az Európa-bajnok portugálokat

Hétfőn este elutazott Lisszabonba a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton az Európa-bajnok ellen játszik világbajnoki-selejtező mérkőzést. Bernd Storck szövetségi kapitány kedden már az első edzéseket is levezényelte, az M4 Sportnak nyilatkozva pedig elmondta, a délelőtti tréninget nagyon megnyomta a csapat, az esti foglalkozáson pedig többen pihenőt kaptak, azok, akiknek vasárnap még meccsük volt. A többiek a pontrúgásokat gyakorolták.

Ami a folytatást illeti, változatos programmal készült a szakmai stáb, nem lesz minden nap ugyanolyan. Szerdán egységes szintre akarják hozni a válogatott játékosokat, ahogy azonos erőben legyenek.

Bár nem szeret erről beszélni, Storck fejében már összeállt a taktika.

Arra készül a magyar válogatott, hogy a nyári Eb-meccshez (3-3-as döntetlen a csoportban) ne reagáljon a magyar csapat, hanem mi kezdeményezzünk, és játsszuk a saját játékunkat. Bátran kell futballozni szerinte az Európa-bajnok ellen, nem szabad hagyni, hogy ránk jöjjenek, mert az megbosszulhatja magát.

A portugál-magyar vb-selejtezőt szombaton 20.45-től rendezik Lisszabonban. A lengyel Szymon Marciniak lesz a játékvezető.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik