Foci

Két öngól is segítette az Arsenalt a sereghajtó otthonában

Nem megoldhatatlan feladat várt az Arsenal csapatára a Premier League 21. fordulójában. Arsene Wenger legénysége a forduló előtt utolsó előtti Swansea City otthonába látogatott.

A walesi gárda új menedzsere, Paul Clement hivatalosan először ült PL-meccsen a csapat kispadján. Az első félidőben kulturáltan focizott a vendéglátó, néhány kecsegtető helyzetet is ki tudtak alakítani. A vezetést mégis a takaréklángon égő Ágyúsok szerezték meg.

A 37. percben Özil senkitől sem zavartatva fejelhetett, a védőről pont Giroud elé pattant a labda, ő pedig bevágta (0-1). A fordulást követően két hazai öngólnak köszönhetően eldőlt a mérkőzés.

Előbb az 54. percben Cork lábán pattant meg egy lövés (0-2), majd a 67. minutumban Naughton ért bele szerencsétlenül egy középre lőtt labdába (0-3). A végeredményt Alexis Sánchez állította be (0-4) bő negyedórával a vége előtt.

Vereségével a Swansea visszacsúszott az utolsó helyre, mivel a Hull City hátrányból fordítva megverte a Bournemouth csapatát. A Stoke City idegenben szerzett három pontot, míg a Burnley és a West Ham United hazai közönség előtt ünnepelhetett. A Watford és a Middlesbrough találkozóján érintetlen maradt a két kapu.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Eredmény – Premier League, 21. forduló

Swansea City – Arsenal 0-4 (0-1)
Gólszerző: Giroud (37.), Cork (54. – öngól), Naughton (67. – öngól), Alexis Sánchez (74.)

Hull City – Bournemouth 3-1 (1-1)
Gólszerző: A. Hernández (32., 50.), Mings (62. – öngól) ill. Stanislas (3. – büntetőből)

Sunderland – Stoke City 1-3 (1-3)
Gólszerző: Defoe (40.) ill. Arnautovic (15., 22.), Crouch (34.)

Burnley – Southampton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Barton (78.)

West Ham United – Crystal Palace 3-0 (0-0)
Gólszerző: Feghouli (68.), Carroll (79.), Lanzini (86.)

Watford – Middlesbrough 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik