Foci

Kane mesterhármasával zsinórban hatodszor nyert a Spurs

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójának szombat kora délutáni nyitómérkőzésén a játéknap előtt harmadik Tottenham Hotspur fogadta a nyolcadik West Bromwich Albion gárdáját.

A birminghami együttes az idei szezonban már több nagyágyú dolgát megnehezítette, így a sorozatban öt bajnokit nyerő londoniak nem mehettek biztosra a kezdő sípszó előtt. Mauricio Pochettino parádés formában futballozó együttese azonban hamar eldöntötte a három pont sorsát.

A vezető találatot Harry Kane szerezte, az angol válogatott csatár a harmadik nagy helyzetét váltotta gólra a 12. percben (1-0). A másodikra sem kellett sokat várni, a 26. minutumban Christian Eriksen lövése Gareth McAuley lábán pattant meg (2-0).

Még az első félidőben gólokat szerezhetett volna a hazai gárda, de Ben Foster a két kapott gól ellenére ihletett formában védett.

A fordulást követően sem változott a játék képe, és a gólok sem maradtak el. Kane előbb a 77. majd a 82. percben is eredményes volt, így kiütéses siker (4-0) lett a vége. Kane pályafutása harmadik mesterhármasát szerezte a PL-ben.

Győzelmével a Spurs ideiglenesen fellépett a tabella második helyére, miután zsinórban a hatodik győzelmét aratta a bajnokságban.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Eredmény – Premier League, 21. forduló

Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 4-0 (2-0)
Gólszerző: Kane (12., 77., 82.), McAuley (26. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik