Foci

Észak-Korea ezúttal nem rakétákkal, hanem Messinél is jobb futballistákkal torpedózná a világot

Észak-Koreának az a célja, hogy minél hamarabb Lionel Messinél is jobb futballistákat neveljen ki – írja a goal.com.

Az ázsiai válogatott jelenleg a 126. a FIFA-világranglistán, de ez nem tántorítja el az ország vezetőit attól, hogy nagy nemzetközi trófeát várjanak el a nemzeti csapattól.

Dominálnunk kell Ázsiában a közeljövőben, hosszabb távon pedig a világszintű versenyképesség a célunk

-nyilatkozta Ri Yu Il, a pyongyangi akadémia igazgatója. A válogatott szövetségi kapitánya, Jorn Anderson valamivel reálisabb jövőképet prezentált:

Nem gondolom, hogy Messi-szintű játékosokat tudnánk kinevelni, de helyi szinten versenyképesek lehetünk. Így azért kifejezetten nehéz, hogy a játékosok nem igazolhatnak külföldi bajnokságokba.

Kim Dzsong Un ezúttal sem volt rest nagyot álmodni, világuralomra törne labdarúgás terén is. Pyongyangban 2013-ban hozták létre azt a nemzetközi futballakadémiát, mely nagyobbnál nagyobb tehetségek kinevelésére lenne hivatott.

Észak-Korea legnagyobb nemzetközi futballsikeréért egyébként 1966-ig kell visszalapoznunk a futball történelemkönyvében. Ekkor óriási meglepetésre Olaszországot győzték le (1-0) a csoportban, ez pedig azt jelentette, hogy a taljánok ki is pottyantak a kvartettből. A 2010-es seregszemlén is ott voltak, de három vereségük után simán kiestek a csoportkörben.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik