Pályán kívül

Akárki nem építheti fel az új Puskás Ferenc Stadiont

2015. október 5-én kezdték el bontani a Puskás Ferenc Stadiont, idén októberre pedig már teljesen eltüntették a legendás arénát.

Az új stadion tervezésére és kivitelezésére vonatkozó nyílt közbeszerzést egyforintos becsült értékkel kiírták, pályázni január 11-ig. A pályázati feltételek viszont elég komolyok – írja a hvg.hu.

Az pályázhat, akinek a megelőző, lezárt három üzleti évben magasépítési kivitelezésből és tervezésből legalább nettó 28 milliárd forint árbevétele volt. Ebből a tervezésnek legalább 200 millió forintot kell kitennie. Az ajánlattevő saját tőkéjének az utolsó lezárt üzleti évben el kell érnie a kétmilliárd forintot.

Valamint feltétel, hogy az aréna keleti oldali toronyépületet valamint a lépcsőháztornyok és a pilomok karakterét meg kell tartani.

Az új stadion a tervek szerint 60 ezer néző befogadására lesz alkalmas. VIP illetve Business Clubot, múzeumot, shopot valamint úgynevezett úgynevezett sky boxokat is kialakítanak, amelyek 12-60 főt tudnak majd befogadni.

A nyertesnek gyorsan kell majd dolgoznia, 2020-ban ugyanis három labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd az új Puskásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik