Foci

Az év edzője elmondta: saját meccsükre fogadtak a játékosai

A Telegraph tovább folytatja leleplező cikksorozatát az angol labdarúgás árnyoldaláról, és most egy elég nagy halat sikerült lebuktatni: a 2010-ben a Premier League-ben az Év edzőjének választott Harry Redknappet. A 69 éves szakember is találkozott a brit lap beépített újságíróival és annyira belelendült a beszélgetésbe, hogy elmesélte,

az egész csapata és az ellenfél is fogadást kötött egy meccsre.

Az egyik játékos még az ügynökét is felhívta és azt mondta neki, tegye fel a házat, mert olyan jók az oddsok. A focisták egyébként a saját győzelmüket játszották meg. Redknapp azt mondta ő nem fogadott, sőt, azt sem tudta, hogy a játékosai igen, nem pihentette a legjobbjait, az egyiküket pedig lecserélte a szünetben és mindenki furcsán nézett rá az öltözőben.

Amikor a Telegraph hivatalosan is megkereste a fogadással kapcsolatban, akkor elsőre azt mondta, nem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget, azért sem jelentette. Amikor emlékeztették rá, hogy ez bizony az FA szabályaiba ütközik, akkor így felelt:

Valóban? Akkor sem szabadott? De nem is az ellenfélre fogadtak, hanem saját magukra.

A Telegraph riporterei úgy kerülnek kapcsolatba az angol labdarúgásban dolgozó szakemberekkel, hogy egy távol-keleti cégnek adják ki magukat. Most először azt vetették fel Redknappnek, mi lenne, ha vennének egy másodosztályú csapatot Angliában, mire a korábban a többi közt a Tottenhamet, a Portsmouth-t és a QPR-t is irányító tréner azt mondta, természetesen támogatná őket. Amikor pedig arra terelődött a szó, hogy kijátszva az FA és a FIFA szerződésekre vonatkozó szabályait ez a cég harmadik félként beszállna a játékosüzletekbe, akkor

Redknapp még azt is megpendítette, ebbe ő maga is befektetne, mert valahova mégiscsak tennie kell a pénzét.

Később, amikor a Telegraph szembesítette ezzel, akkor azt mondta: miért érdekelné őt egyáltalán ilyen üzlet?

A brit lap elég komoly leleplező sorozatot indított az angol fociban jelenlévő korrupció miatt. Belebukott már ebbe Sam Allardyce szövetségi kapitány, de minden napra jutnak újabbak, akiknek magyarázkodniuk kell. És a Telegraph azt ígéri: még nincs vége.

Fotó: Getty Images/AFP/Peter Parks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik