Foci

Továbbra sem járnak élvonalbeli meccsekre a magyar emberek

A Nemzeti Sport Online jó szokásához híven minden fordulóban összegyűjti a hivatalos nézőszámok az OTP Bank Liga mérkőzésein, nem történt ez másképp a nyolcadik körben sem.

Sajnos a számok elkeserítőek, az össznézőszám és a forduló leglátogatottabb mérkőzése is mélypontot mutat. A hivatalos adatok szerint a szombati hat mérkőzést összesen 14063 fizető néző tekintette meg a helyszínen, ami 2344-es átlagot jelent.

A kör leglátogatottabb mérkőzése a DVSC–Újpest volt, Leonel Pontes első magyar élvonalbeli sikerét 4081 drukker tekintette meg. A Vasas menetelése 3612 embert vonzott az Illovszky Stadion lelátóira a Paks ellen. Kétezernél többen még Felcsúton voltak, ahol a Videoton fektette két vállra a Haladást.

Közel 1700 ember látta a Mezőkövesd sikerét a Budapest Honvéd ellen, míg a Gyirmót első élvonalbeli győzelmének 1400 szurkoló lehetett szemtanúja.

Szégyenszemre a Dunaújváros rendezett MTK-Ferencváros összecsapásra látogatott ki, összesen 1117-en. Az örökrangadók történetében ennyire alacsony nézőszámot még soha nem regisztráltak.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának názőszámai

DVSC – Újpest 4081
Vasas – Paks 3612
Videoton – Haladás (Felcsúton) 2183
Mezőkövesd – Budapest Honvéd 1670
Gyirmót – DVTK 1400 – becsült adat
MTK – FTC (Dunaújvárosban) 1117

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik