Foci

Gera-gól a Fradi ellen, Torghelle döntötte el az örökrangadót

A három hét szünet után folytatódó OTP Bank Ligában örökrangadót rendeztek szombat este. Dunaújvárosban a mindössze tizedik helyen álló MTK látta vendégül a bajnoki címvédő Ferencvárost.

A zöld-fehéreknél ott volt a kezdőben a bordasérüléséből felépülő Gera Zoltán, míg a hazaiaknál bemutatkozott a napokban igazolt montenegrói kapus, Danijel Petkovic.

A mérkőzés első helyzetére nyolc percet kellett várni, akkor Böde kicselezte a védőjét és a kapust is, majd az alapvonal közeléből leadott lövését Vukmir a gólvonal előtt blokkolni tudta.

A kontrákra építő és az első félidőben jobban is játszó MTK a 38. percben meg is tudta szerezni a vezetést. Torghelle kényszerítőzött a tizenhatoson Gera Dániellel, aki az ötös jobb sarkán túlról elegáns mozdulattal a kimozduló Dibusz fölött a hosszúba emelt (1-0).

A szünetben kettőt cserélt Thomas Doll, Varga Roland mellett érkezett a pályára a Bayer Leverkusen csapatától kölcsönbe érkező Ryu Seung Woo. A fiatal dél-koreai jól szállt be, a 48. percben a kapufára tolta a lövését Petkovic. Az egyre nagyobb Fradi-fölény aztán a 70. percben góllá érett. Djuricin jobb oldali beadását Ryu állítgatás nélkül a bal alsóba vágta (1-1).

A 77. percben Dragan Vukmr reklamálásért megkapta a második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A ráadásban pedig jött a slusszpoén, az emberhátrányban játszó MTK a 92. percben Djuricin kezezése miatt büntetőt kapott. Torghelle állt a labda mögé és nagyon magabiztos ítélet végrehajtónak bizonyult, így 2-1-re megnyerte az MTK az örökrangadót.

A Fradi nyolc kör után második a tabellán, öt ponttal lemaradva a Vasas mögött, míg az MTK feljött a nyolcadik helyre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

MTK – FTC 2-1 (1-0)
Gólszerző: Gera (38.), Torghelle (90+3. – büntetőből) ill. Ryu (70.)
Kiállítva: Vukmir (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik