Foci

Új magyar szokás: bajnokságot nyerni, majd kirúgni az edzőt

Furcsa trend kezd kialakulni a magyar labdarúgásban. Szerencsére nem általános.

A Videoton az élenjáró abban a nemes versenyben, amely úgy szól: ki tudja többször kirúgni azt az edzőt, aki bajnokságot nyer a csapattal? Korábban Mezey Györgynek (2011-ben), majd a spanyol Joan Carrillónak (2015-ben) is mennie kellett, miután bajnoki címet nyert a fehérvári alakulattal.

Most az NB2-es bajnok Gyirmót lép hasonló útra, vagy ha úgy tetszik zárkózik fel a Vidi mögé a versenyben. A klub honlapján közölte, hogy Bene Ferenc, akinek a városka sporttörténelmi sikerét köszönheti – soha nem volt még első osztályú a csapata – közös megegyezéssel távozik a csapat éléről, az NB1-ben már nem mutathatja meg, milyen edző is ő valójában.

Szeretném leszögezni, hogy a Gyirmót FC Kft. Bene Ferenc vezetőedző munkájával maradéktalanul elégedett volt A csapattal a célkitűzést elérte a vezetőedző, és sikerült feljutnia az NB I-be. Klubunk a mai napon befejezte a tárgyalásokat Bene Ferenc vezetőedzővel, a felek közös megegyezéssel felbontották a vezetőedző szerződését

– olvasható Margitai Zoltán cégvezető nyilatkozata a klub honlapján.

Értik, maradéktalanul elégedettek vele, mégis mennie kell. Ki érti ezt?

Bene Ferenc egy esztendőn át irányította a Gyirmótot és a csapat nyolcpontos előnnyel nyerte meg az NB II 2015–2016-os kiírását.

Köszönöm a Gyirmót FC tulajdonosainak és vezetőinek az együtt eltöltött időszakot, köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekünk, köszönöm a szakmai stábomnak és nem utolsó sorban játékosaimnak, hogy sikerült együtt azt a történelmi sikert elérnünk. Nagyon sok sikert kívánok a Gyirmót FC-nek

– mondta visszafogottan Bene Ferenc ugyanitt.

Állítólag a kispadot Horváth Ferenc foglalja el. Tudják, ő az, aki a Videoton végtelenül gyenge évkezdete után, Bernard Casoni edző menesztését követően beugrott megmentőként és végül második, Európa Ligát érő helyre vezette a fehérváriakat. De őt is leváltották, a norvég Henning Bergre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik