Foci

Menesztették Louis van Gaalt a Manchester Unitedtől – hivatalos

A szerződéséből még egy év volt hátra.

Két nappal az FA Kupa-győzelem után, hétfőn menesztették posztjáról Louis van Gaalt, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Csalódott vagyok, hogy nem fejezhetem be a három évre tervezett munkát. Úgy érzem, megvannak az alapok ahhoz, hogy a klub nagy sikereket érjen el

– közölte a 64 éves holland szakember, aki 2014 nyarán vette át az együttes irányítását, és két év alatt nagyjából 250 millió fontot költött a keret megerősítésére. Ennek ellenére első idényében a negyedik, idén pedig az ötödik helyen zárt a csapat. A tréner 103 mérkőzésen ült az MU kispadján, 54 győzelem mellett 25 döntetlen és 24 vereség a mérlege.

Helyére sajtóértesülések szerint a héten kinevezik José Mourinhót, a Chelsea, az Internazionale és a Real Madrid portugál sikeredzőjét. “Székfoglalója” a szigetországi média szerint Zlatan Ibrahimovic megszerzése lehet, a svéd támadó szerződése ugyanis lejár a Paris Saint-Germainnél, és korábban remekül együtt tudtak dolgozni.

Van Gaal szerződéséből még egy év volt hátra, sajtóértesülések szerint ezért körülbelül 5 millió fontot kap még a Manchester Unitedtől.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik