Foci

Felemás teljesítményt nyújtottak Eb-csoportellenfeleink

Érdekes és tanulságos mérkőzést játszottak az osztrákok, az izlandiak és a portugálok.

A nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával találkozik az F-csoportban. Kedden mindhárom válogatott pályára lépett, nézzük mi történt azokon a találkozókon!

Első Eb-ellenfelünk Ausztria lesz Bordeaux-ban (június 14., 18.00 óra), akik az Albánia elleni szombati győzelem után a jóval erősebb Törökország ellen léptek pályára. A sógorok a kontrákra építettek a bécsi mérkőzésen, ahol több alapembert is nélkülözött a szövetségi kapitány. A 22. percben Zlatko Junuzovic góljával előnybe került a házigazda, a Werder Bremen játékosának lövése a kapufáról pattant be (1-0).

A törökök mezőnyben nem sok mindent tudtak csinálni, így maradtak a pontrúgások. Egy ilyen után talált be Hakan Calhanoglu a 43. percben. A Bayer Leverkusen karmestere szabadrúgásból lőtte ki a jobb felső sarkot (1-1).

Olvasta már?

Gólgazdag mérkőzésen győzött Németország és Franciaország, otthon kaptak ki az angolok.

Intő jel a mieinknek, hogy Ausztria is stílust tudott váltani a félidőben (akárcsak mi a horvátok ellen), több helyzetet is ki tudtak alakítani. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, az összecsapást végül egy hatalmas egyéni hiba döntötte el.

A labda Ramazan Özcan kapushoz került hátra, aki nemes egyszerűséggel odapasszolta a labdát Arda Turannak, a Barcelona futballistája pedig köszönte szépen, és a kapuba lőtt (1-2). Van egy olyan érzésünk, hogy az Eb-n nem a török származású portás fog védeni.

Második franciaországi ellenfelünk Izland lesz Marseille-ben (június 18., 18.00 óra). Az északi válogatott egy Dánia elleni vereség után érkezett Görögországba, ahol nem kezdte jól az összecsapást. 31 perc játék után Konstantinos Fortounis duplájával 2-0-ra vezettek a hazaiak.

Pár perccel később Ingvi Traustason használt ki egy védelmi hibát (2-1). Huszonöt perccel a fordulást követően Sverrir Ingason egy szabadrúgás egyenlített, nem érdemtelenül (2-2). Az izlandiak a folytatásban is fölényben játszottak, egy szöglet után pedig Kolbeinn Sigthórsson fejelt a hazai kapuba, amellyel kialakult a végeredmény (2-3).

A kontinenstornát Portugália ellen zárjuk (Lyon, június 22., 18.00 óra), akik egy meglepő Bulgária elleni vereség után léptek pályára szintén Leiriában Belgium ellen. A találkozót eredetileg Brüsszelben játszották volna, de a múlt keddi robbantások miatt inkább Cristiano Ronaldóék otthonában került sor a mérkőzésre.

A portugálok azonnal támadásba lendültek, és a bolgárok elleni meccshez képest sokkal jobban használták ki a helyzeteiket. A 20. percben Nani volt eredményes (1-0), öt perccel a félidő vége előtt pedig CR is betalált, méghozzá fejjel (2-0).

A második játékrészben a Lukaku család két tagja összehozta a belga szépítést, Jordan ívelése után Romelu bólintott a hálóba (2-1). A hajrában az ikszre is volt esélyük a belgáknak, de a hazai győzelemhez nem férhet kétség.

Az viszont egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldo és Nani lehozatala után az utolsó 30 percben már visszaesett a luzitánok játéka.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Ausztria – Törökország 1-2 (1-1)
Gólszerző: Junuzovic (22.) ill. Calhanoglu (43.), A. Turan (56.)

Görögország – Izland 2-3 (2-1)
Gólszerző: Fortounis (19. – büntetőtőből, 31.) ill. Traustason (34.), Ingason (70.), Sigthórsson (82.)

Portugália – Belgium 2-1 (2-0)
Gólszerző: Nani (20.), C. Ronaldo (40.) ill. R. Lukaku (62.)

További eredmények:
Észtország – Szerbia 0-1
Montenegró – Fehéroroszország 0-0
Grúzia – Kazahsztán 1-1
Macedónia – Bulgária 0-2
Gibraltár – Lettország 0-5
Luxemburg – Albánia 0-2
Svájc – Bosznia-Hercegovina 0-2
Svédország – Csehország 1-1
Írország – Szlovákia 2-2
Skócia – Dánia 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik