Foci

Felnégyelte Olaszországot a világbajnok

Hazai pályán kapott ki Anglia, gólfesztivál Párizsban.

A világbajnoki címvédő, és a legutóbbi Európa-bajnokságon az elődöntőben búcsúzó német labdarúgó-válogatott Münchenben Olaszországot fogadta szerda este. A két nemzeti együttes ellentétes előjelekkel várhatta a mérkőzést, a hazaik ugyanis néhány napja 3-2-re kikaptak Angliától, míg a vendégek döntetlent játszottak a spanyolokkal.

Az olaszok 1995-ben kaptak ki utoljára német földön, így ha más nem, a statisztika mellettük szólt. Antonio Conte csapatának sorsa már az első félidőben eldőlt. Előbb Thomas Müller beadása után Toni Kroos szerzett gólt (1-0), majd a játékrész utolsó percében Mario Götze fejelt a kapuba az ötösről (2-0).

A fordulást követően szépíthetett volna Olaszország, de Riccardo Montolivo ziccerben eltörte a labdát, a hazaiak pedig egy mintaszerű támadás után Jonas Hector révén újabb gólt szereztek (3-0). Rossz hír az olaszoknak, és a Juventusnak, hogy Bonucci súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Negyedórával  vége előtt már néggyel vezettet a szebbik arcát mutató Nationalelf, Mesut Özil büntetőből volt eredményes (4-0). A hajrában a becsületgól azért összejött a Squadra Azzurrának, a Rómában magára találó Stephan El Shaarawy talált a kapuba (4-1).

A Berlinben nagy sikert elkönyvelő Anglia kimondottan jól futballozott a Hollandia elleni mérkőzés első félidejében, szép támadásokat vezettek, amely a 41. percben góllá érett. Adam Lallana szép csel után passzolt a felfutó Kyle Walkerhez, aki okosan visszatette a zsugát Jamie Vardy elé, a Leicester City csatára pedig a léc alá lőtt (1-0).

A fordulást követően a semmiből egyenlítettek a hollandok. Egy beadásban Danny Rose ért bele kézzel, Vincent Janssen pedig nagyon bevágta a tizenegyest a bal felsőbe (1-1). A 77. percben aztán jött még egy holland gól, apró szépséghiba, hogy szabálytalan volt.

Egy kiugratás után az egyenlítő gólt jegyző Janssen fellökte védőjét, a hosszúra áttett labdáját pedig Luciano Narsingh passzolta a rövid sarokba (1-2).

Az angol válogatott 2013 novembere nem kapott két gólt a Wembleyben, ez pedig most a vesztét okozta. A háromoroszlánosok így már hét meccse nyeretlenek az oranje ellen, négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

A nyári Európa-bajnokság házigazdája Hollandia után ezúttal Oroszországot győzte le. A franciák először játszottak hazai pályán a párizsi merényletek óta, és ezúttal is a Stade de France-ban fogadták ellenfelüket. A gólgyártást N’Golo Kanté kezdte a kilencedik percben (1-0), majd a Mexikóban légióskodó André-Pierre Gignac folytatta még az első félidőben (2-0).

Az oroszok Aleksandr Kokorin jóvoltából szépítettek tizenegy perccel a fordulás után (2-1). A kétgólos különbséget Dimitri Payet állította vissza hatalmas szabadrúgásgóljával (3-1). Négy perc múlva Jurij Zsirkov újra szorossá tette az összecsapást (3-2), végül a 76. percben Kingsley Coman állította be a végeredményt (4-2).

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Németország – Olaszország 4-1 (2-0)
Gólszerző: Kroos (24.), Götze (45.), Hector (59.), Özil (75. – büntetőből) ill. El Shaarawy (83.)

Anglia – Hollandia 1-2 (1-0)
Gólszerző: Vardy (41.) ill. Janssen (50. – büntetőből), Narsingh (77.)

Franciaország – Oroszország 4-2 (2-0)
Gólszerző: Kanté (9.), Gignac (38.), Payet (64.), Coman (76.) ill. Kokorin (56.), Zsirkov (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik