Foci

Kikapott Oroszországtól a válogatott Felcsúton

Második vereségét szenvedte el a nemzeti csapat az Eb-selejtezőkön.

A magyar női labdarúgó-válogatott Oroszországot fogadta Eb-selejtezőn. Markó Edina együttese három mérkőzés után négy ponttal állt, míg a vendégek egy egységgel rendelkeztek két lejátszott mérkőzés után.

A felcsúti Pancho Arénában megrendezett mérkőzést a helyszínen tekintette Csányi Sándor MLSZ-elnök, Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök és Bernd Storck, a férfi válogatott szövetségi kapitánya is.

Az első nagy helyzet a kontrákra építő mienk előtt akadt, a 13. percben egy középre lőtt labdát Jakabfi Zsanett közelről a kapusba lőtt. A 27. percben egy orosz lövést Hummel-Smuczer Angéla a tizenhatoson belül kézzel blokkolt, szerencsére a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Ismét a mieink előtt adódott egy nagy helyzet, de Jakabfi szép cselsorozata után Zeller Dóra rosszul vette át a labdát, a kapus pedig így megkaparintotta a játékszert. Néhány perccel később óriási védést mutatott be a nagy meglepetésre a kezdőcsapatba kerülő Bíró Barbara.

A második játékrészben már veszélyesebben játszottak az esélyesebb vendégek. Előbb a 49. percben lőttek egy szép kiugratás után oldalhálót, majd a vezetést is megszerezték. Az 55. minutumban egy beadás után Ksenia Tsybutovich fejelt a kapuba (0-1).

A hajrában mindent megpróbált a válogatott, egy szabadrúgás után majdnem összejött a gólt, de sajnos nem sikerült az egyenlítés.

Eredmény – Labdarúgás, Női Eb-selejtező, 5. csoport

Magyarország – Oroszország 0-1 (0-0)
Gólszerző: Tsybutovich (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik