Foci

Belebukhat a norvég kapitány a magyarok elleni párharcba

A norvégok bizalmukat veszítették Per-mathias Högmóban.

Per-Mathias Högmo nevét egész Magyarország megjegyezte, tekintve, hogy a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya időnként eléggé lekezelően beszélt a magyar csapatról. Az oslói találkozó után (amit Kleinheisler László góljával nyertünk meg 1-0-ra) egyenesen azt mondta, gusztustalan volt, ahogyan őriztük az előnyünket.

Nagy mellény ide vagy oda, a norvégok vasárnap Budapesten is kikaptak, ezúttal 2-1-re, így kettős vereséggel, összesítésben 3-1-gyel maradtak alul a magyar válogatottal szemben, mi megyünk a franciaországi Európa-bajnokságra.

Természetesen egyből téma is lett Högmo jövője Norvégiában, a szakember pedig azt mondta még vasárnap este, hogy semmi okát nem látja annak, hogy távozzon a posztjáról. A norvég szövetség elnöke is megvédte őt, ám a norvég szakírók szerint az állásába kerülhet, hogy nem sikerült kijutniuk az Eb-re.

A vg.no újságírója le is csapott rá a találkozó után és arról faggatta, hogy vajon elveszítette-e a norvég emberek bizalmát. Högmo kerülte a válaszadást, arról beszélt, hogy még fejlődnie kell a csapatának.

Az általános vélekedés szerint Högmo nagy stratéga, ugyanakkor a mostani selejtezősorozat rávilágított: nem biztos, hogy ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy kivezesse a csapatot egy nagy tornára. Ezen pedig el kell gondolkodni még a vb-selejtezők előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik