Foci

Storck: Elképesztő siker ez az egész országnak

Köszönetet mondott Dárdai Pálnak is.

A magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű teljesítménnyel Budapesten is legyőzte Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtezőben, így 44 év után lesz ott ismét a kontinenstornán. Bernd Storck, a magyar nemzeti együttes megbízott szövetségi kapitánya szerint a továbbjutás teljesen megérdemelt:

Először is szívből gratulálok a csapatnak! Az egész selejtező sorozatban óriási teljesítményt nyújtott a válogatott, Oslóban is remekül játszottunk, és a visszavágón is kiválóan teljesítettünk, megérdemelten jutottunk ki az Európa-bajnokságra! Ez elképesztő siker az egész országnak, most, egy ilyen siker után én is magyarnak érzem magam!

Elmondta, nagyon jól sikerült a felkészülés, és noha itthon sokan nem értették, miért kell az itthon játszó kerettagokkal plusz egy hetet együtt edzeni, Storck szerint ez jó döntésnek bizonyult, mert így felmérhették a fizikai állapotukat.

Több helyen is változtattunk a kereten, kockázatos döntéseket vállaltunk, de bíztunk a játékosokban, akik magabiztosak voltak. A játékosok jól kezelték a nyomást, mindenki fantasztikus volt a pótselejtező két mérkőzésén.

Megköszönte Csányi Sándor MLSZ-elnöknek a bizalmat, Andreas Möllernek a rengeteg segítséget és Dárdai Pálnak is, akinek segítsége nélkül nem tudta volna ilyen gyorsan megismerni a válogatott játékosait.

Bernd Storck végül azt is kiemelte, a játékosok megmutatták: a magyar labdarúgásnak vannak fiatal tehetségei, akikre lehet építeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik