Foci

Storck: Félig jött be, amit szerettem volna

A magyar válogatott szövetségi kapitánya reagált az Európa-bajnoki pótselejtezők párosítának kisorsolását követően.

Norvégia szinte már a továbbjutást ünnepli, leírnak minket

Magyarország számára Norvégián keresztül vezet az út a jövő évi franciaországi kontinensviadalra, miután a vasárnap délelőtt sorsoláson a skandináv országot kapták párjuknak a mieink.

Bernd Storck, a magyar csapat szakvezetője az mlsz.hu-nak úgy nyilatkozott, a sorsolás előtt nem volt különösebb preferenciája az ellenfelet illetően.

Az a kívánságom, hogy idegenben kezdjük a párharcot, teljesült, a csapat szempontjából ez mindenképpen jó sorsolásnak mondható. Így is csak félig jött be, amit szerettem volna, hiszen ideálisabb lett volna, ha nem az első játéknapon lépünk pályára, mert így kevés időnk lesz a felkészülésre.

Megjegyezte, a norvég futballt nagyon jól ismerik, senkinek sem kell bemutatni ellenfelünket, az mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy egészen kiváló rivális vár a válogatottra.

Ezt bizonyítja, hogy egészen az utolsó körig versenyben voltak az egyenes ági Eb-részvételért, és csak az olaszok ellen bukták el a továbbjutást, úgy, hogy sokáig vezettek is idegenben ellenük, s csak a hajrában fordított Olaszország. Most arra kell fókuszálnunk, hogy jól felkészítsük az ellenfél játékából a csapatot, majd idegenben játsszunk egy szoros mérkőzést, annak érdekében, hogy itthon, a közönség támogatásával esélyünk legyen véghez vinni a történelmi tettet, és kijussunk az Európa-bajnokságra.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik