Foci

Norvégia szinte már a továbbjutást ünnepli, leírnak minket

A norvég szakemberek többsége álomellenfélként tekint a mieinkre és semmi esélyt nem ad a magyar válogatottnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vasárnap délelőtti sorsoláson Norvégiát kapta ellenfélként Bernd Storck együttese.

Egil Drillo Olsen, a norvégok korábbi szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, ennél jobbat el sem tudott volna képzelni.

Kezdhettünk volna idegenben, de így sem rossz. A magyaroknál alig-alig van olyan játékos, aki topligában futballozik. A norvég emberek életükben nem is hallottak a válogatott tagjairól.

Jahn Ivar Jakobsen, a norvég nemzeti csapat korábbi meghatározó alakja úgy véli, álmoszerű számukra ez a sorsolás. És ha már Magyarország jön szembe velük, muszáj kijutniuk az Európa-bajnokságra.

Daniel Nannskog, a svéd SVT televíziós csatorna szakértője, aki pályafutása jelentős részét a norvég Stabaeknél töltötte elmondta, Norvégiának nagyobb esélye van az Eb-részvételre, mint Svédországnak, amely Dániával meccsel majd.

Magyarország nincs olyan szinten, hogy itt legyen a pótselejtezőben. Norvégiának kifejezetten jó esélyei vannak a továbbjutásra, a leggyengébb ellenfelet kapták. A fiatal játékosok kezdenek beépülni a csapatba és az elmúlt időszakban remek összecsapásokat tudtak maguk mögött.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Per-Mathias Hogmo, a válogatott jelenlegi kapitánya már óvatosabban nyilatkozott a sorsolást követően.

Egy olyan csapattal játszunk, amely új kihívás elé állítja a mieinket. A magyarok tapasztaltak, játékosaik átlagosan 30 évesek és viszonylag kevés gólt kaptak a selejtezőben. Mint korábban elmondtam, minden ellenfélnek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai, így egyenlőként kezeljük őket.

A dagbladet.no sportoldal címében úgy fogalmazott:

Norvégia Magyarországgal csap össze – Ez nagyon, de nagyon jó.

Magyarország 34 éve nyeretlen a norvégokkal szemben, azóta öt döntetlen mellett négyszer kikapott tőlük. Az összesített mérleg ugyanakkor magyar fölényt mutat: a nemzeti együttes hétszer győzött, ötször döntetlent játszott és ötször vereséget szenvedett. Legutóbb 2012 novemberében találkozott a két gárda, s akkori barátságos mérkőzésen 2-0-s vendégsiker született a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik