Foci

Az oroszok is kijutottak az Eb-re

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjában az volt a kérdés az utolsó forduló előtt, hogy vajon Oroszország vagy Svédország ér oda az automatikus kvalifikációt érő második helyre. A választ viszonylag hamar megkaptuk, mivel a hazai környezetben játszó oroszok bő fél óra után kétgólos előnybe kerültek Montenegró ellen: előbb Kuzmin talált be egy szépen felépített támadás végén, majd Kokorin értékesített egy könnyen befújt büntetőt.

A vendégek a folytatásra rendezni tudták a sorokat, azonban így is csak a tisztes helytállásra futotta az erejükből. Mindez azt jelenti, hogy az orosz válogatott otthon tartotta a három pontot és csoportmásodikként kijutott az Eb-re.

Kuzmin gólja Eb-indulást ért az oroszoknak:

Svédország hozta a kötelezőt a csoportutolsó Moldova ellen, Ibrahimovic és Zengin szállították az északi gólokat. A 2-0-s győzelem ellenére nem lehetnek boldogok a svédek, ugyanis még vár rájuk a pótselejtező, az már korábban eldőlt, hogy ők nem lehetnek legjobb csoportharmadikok.

Az első helyet korábban bebiztosító Ausztria is könnyed győzelmet aratott, szomszédaink Liechtensteint verték 3-0-ra.

Eredmények – Eb-selejtező, G csoport, 10. forduló

Ausztria – Liechtenstein 3-0 (1-0)

Oroszország – Montenegró 2-0 (2-0)

Svédország – Moldova 2-0 (1-0)

 

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Ausztria 28 pont, 2. (Eb-résztvevő) Oroszország 20, 3. (pótselejtezős) Svédország 18, 4. Montenegró 11, 5. Liechtenstein 5, 6. Moldova 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik