Foci

Garancsi: Nagy volt a baj a Vidinél

Garancsi-Istvan(210x140).jpg (Array)
Garancsi-Istvan(210x140).jpg (Array)

A Videoton tulajdonosának nem kellett nehéz döntéseket meghoznia.

Mint ismert, a pocsék szezonrajt nem maradt büntetlenül a Videoton labdarúgócsapatánál, Burcsa Győző sportigazgató lemondott, Bernard Casonit pedig kirúgták. Előbbi helyét Kovács Zoltán vette át kedden, míg az együttes ideiglenesen Pető Tamás irányítja.

Eddig nem nagyon érkezett semmilyen kommentár a klub részéről a fejetlenség kapcsán, azonban szerdán interjút adott a vidi.hu-nak Garancsi István tulajdonos. Az első kérdés adta magát: nagy a baj a Vidinél?

„Nagy volt. Ezt el kell ismerni. Ezért is kellett fontos döntéseket hozni. Tulajdonosként azt vallom, nem a sikerek idején kell a csapat körül szerepelni, nyilatkozatokat adni, hanem az olyan helyzetekben kell határozottan fellépni, amikor bajban van a klub. Az elmúlt két napban úgy érzem sikerült orvosolni ezeket a problémákat, és most már az a fontos, hogy csak előre tekintsünk, és minél jobban megoldjuk az előttünk álló feladatokat” – mondta.

Mint mondta, az élet hozta ezt a helyzetet, így nem kellett nehéz döntéseket meghozni. Burcsa felajánlotta a lemondását, ezt elfogadta, míg a semmilyen rugalmasságot nem mutató Casonival végül sikerült szakítani.

„Kovács Zoltánnak ugyanúgy a futballszakmai felügyelet lesz a feladata a klubnál, mint korábban Győzőnek volt. Most elsődlegesen stabilizálnia kell a csapatot, mentálisan rendbe tenni a játékosokat, hogy mindenki nyugodtan végezhesse a munkáját. Egyetértettünk abban, hogy a jelen helyzetben az a legjobb döntés, ha nem kapkodunk, és az Európa-liga playoff mérkőzésen az eddigi másodedző, Pető Tamás irányítja az együttest, és próbálja sikerre vinni a párharcot. Örülök, hogy vállalta feladatot, ami nem megoldhatatlan, és egyben nagy lehetőség számára” – mondta az új párosról.

Vajon miért várt eddig a megszólalással?

„Itt nem a megszólalás a lényeg, hanem az, hogy adódott egy helyzet, amiben fontos döntéseket kellett meghozni. Ha pedig meghoztam ezeket a döntéseket, sikerült elvarrnunk a szálakat, és rendeztük a klubon belüli helyzetet, akkor erről tájékoztatni kell a szurkolókat. Tulajdonosként az a feladatom, hogy megtartsam a befektetésem értékét. Az öröm mindig a szurkolóké, a döntések mögött álló küzdelem és fájdalom a tulajdonosé. Ezek a döntések nem lehetnek mindig, mindenki számára szimpatikusak. A Vidinél most meg kellett állítanom egy rossz irányba tartó folyamatot. Mostantól pedig nem a szavaké, hanem a munkáé lesz a főszerep, és elindulunk előre.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik