Foci

Csillagos ötös: az MTK-t is legyőzte a Fradi

leandro (Array)
leandro (Array)

Ötödik bajnokiját is behúzta a Ferencváros az OTP Bank Liga 2015/16-os kiírásában.

Thomas Doll együttese kiválóan kezdte a szezont, már ha a Zeljeznicar elleni EL-ben elszenvedett kettős vereséget nem nézzük. A zöld-fehérek a Haladást, a Diósgyőrt, a Vasast és a Videotont is megverték, az ötödik körben pedig a tavalyi bronzérmes MTK következett.

Mindkét együttes nagyon fegyelmezetten kezdte az örökrangadót, s bár mindkét fél előtt adódtak komoly gólszerzési lehetőségek, a szünetre 0-0-s döntetlennel vonulhattak a játékosok.

Fotó: MTI

Hét perc telt el mindössze a második felvonásból, amikor Ramirez keresztpasszát Gera vette le tanítani valóan a büntetőterületen belül, majd a kapus szemei közé bombázott.

Az MTK még meg sem emésztette a bekapott gólt, amikor rögtön jött a második. Radó tálalt Bödéhez, aki remekül fordult le védőjéről és kíméletlen erővel a bal felsőbe bombázott.

László Csaba fiainak innentől már a szépítésre sem adódott lehetőségük, így a Fradi továbbra is százszázalékos a bajnokságban és vezeti a tabellát öt ponttal a második Haladás előtt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6817 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Gera Z. (52.), Böde (60.)

sárga lap: Ramírez (44.), illetve Vass Á. (21.), Gera D. (38.), Hegedüs (55.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á. – Varga R. (Radó, 55.), Gera Z. (Gyömbér, 78.), Hajnal, Lamah (Sesták, 63.) – Böde

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Vukmir, Grgic, Vadnai – Thiam (Szatmári, 63.), Kanta, Vass Á. – Gera D. (Varga Sz., 68.), Torghelle (Ramos, 60.), Hrepka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik