Foci

Német Kupa: Bumm a fejbe!

Martin Petersen (Array)
Martin Petersen (Array)

Az Osnabrück – RB Leipzig mérkőzés a 71. percben félbeszakadt. A hazai szurkolók még a játékvezetőt is fejbe dobták.

Úgy látszik Németországban sem minden fenékig tejfel, ha a labdarúgásról, ultrákról, szurkolói indulatokról beszélünk. A bajnokság hétvégi rajtja előtt a Német Kupa első fordulóját rendezték és több megdöbbentő szurkolói túlkapásról is be kellett számolnunk.

A Hertha már vasárnap megérkezett Bielefeldbe, ahol rálőttek a csapat buszára. Dárdai Pál csapata nemes bosszút állt, 2-0-al ejtette ki a másodosztályú ellenfelét.

 

Osnabrückben nem volt lövöldözés, ellenben az RB Leipzig elleni mérkőzést a 71. percben lefújta a játékvezető. A lipcseieknél Kalmár Zsolt és Gulácsi Péter sem volt a pályán, amikor az Osnabrück 1-0-ás vezetésénél a hazaiak egyik drukkere egy öngyújtóval fejbe hajította a játékvezetőt.

A hazai játékosoknak és drukkereknek az ítéleteken túl a mindössze 19 éves, de német korosztályos válogatott Davie Selkével gyűlt meg a bajuk. A “fejdobás” után Martin Petersent ápolni kellett, aki később félbe is szakította a meccset.

A német szövetség (DFB) vizsgálatot indított az ügyben. Ralf Ragnick, a másodosztályú lipcsei egyesület vezetőedzője és sportigazgatója kijelentette, teljes mértékben elítélik az ehhez hasonló sportszerűtlen cselekedeteket, s felajánlják a mérkőzés megismétlésének lehetőségét.

“Végig öngyújtókat, poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a játékosaink és a bemelegítést végző cseréink irányába. Teljesen világos, hogy itt nem egy elkövetőről van szó, a drukkerek viselkedése pedig sajnálatos módon a játék félbeszakításához vezetett” – tette hozzá Rangnick.

Nyilván lesz ennek a vizsgálatnak eredménye és következménye. Hogy mivel szankcionálják majd a hazaiakat? Kötve hisszük, hogy újrajátszással. Ez Ragnick részéről remek, csapatuk sportszerűségét bizonyító népszerűségnövelő kijelentés csupán. Inkább valószínű, hogy 1-0-ás hazai vezetés ide, vagy oda, a Lipcse lesz a továbbjutó 3-0-al. 

Német Kupa, eredmények:

Bielefeld – Hertha 0-2 (Kalou 73., Darida 89.)
Aalen – Nürnberg 0-0 (11-esekkel a Nürnberg jutott tovább)
Osnabrück – RB Leipzig (a 71. percben 1-0-s állásnál félbeszakadt)
St. Pauli – B. Mönchengladbach 1-4 (Rzatkowski 33., ill. Stindl 54., 67, Traore 56., T. Hazard 86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik