Foci

Garancsi: RBD-sek, miért teszitek ezt?

Sostoi-Stadion(210x140).jpg (Array)
Sostoi-Stadion(210x140).jpg (Array)

A Videoton felfüggesztette az online jegyvásárlást a Ferencváros elleni bajnokira.

Szombaton este rendezik a Videoton – Ferencváros mérkőzést a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában. A két együttes ultrái közösen szerették volna felhívni a figyelmet a Ferencvárosnál és a komplett magyar labdarúgásban kialakult szurkolói helyzetre, ezért egy szektorból szerették volna megtekinteni a mérkőzést. A jelek szerint erre azonban nem lesz lehetőségük.

“Klubunk egyeztetést folytatott a demonstráció egyik szervezőjével, a Red Blue Devils szurkolói csoporttal, felkérve annak vezetőit, hogy biztonsági okokból tekintsenek el a Sóstói Stadionba tervezett, elsősorban a Ferencvárosi TC belügyeivel kapcsolatos akciótól, hiszen a Videoton FC nem támogathatja a hatályos szabályozások szándékos megszegését. Klubunk nem engedhet semmilyen tevékenységet a Sóstói Stadion lelátóin, amely az előírásokat szem előtt tartó szurkolók biztonságát veszélyeztetheti. Sem a törvényi előírások, sem a Sóstói Stadion biztonsági rendszabályai nem teszik lehetővé, hogy a hazai- és a vendégcsapat szurkolói azonos szektorba léphessenek be.

A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban, hiszen a Videoton FC, az első osztályban szereplő klubok közül egyedüliként, az elmúlt években sem tette kötelezővé a klubkártya használatát a hazai mérkőzésekre.

A fent nevezett szurkolói csoport tervezett aktivitása olyan lépések megtételére kényszeríti klubunkat, amelyek a szurkolók legnagyobb részének sajnálatos módon fölösleges kellemetlenségeket okoznak, de a biztonsági szabályok betartása továbbra is elsődleges szempont a mérkőzés felelősségteljes szervezésénél. Az online jegyvásárlás lehetőségét ezért klubunk erre a mérkőzésre felfüggesztette – olvasható a vidi.hu-n megjelent közleményben, melyben felhívják rá a figyelmet, hogy egyetlen ferencvárosi szurkoló se váltson meccsjegyet a hazai szektorba.

A Videoton tulajdonosa, Garancsi István is üzent

“RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot. Klubtulajdonosként és MLSZ elnökségi tagként is végig azon dolgoztam, hogy megoldódjon a klubkártya körül kialakult helyzet, megtörtént a felfüggesztés, a Sóstói Stadionban soha nem is lett bevezetve a rendszer, számtalanszor próbáltunk egyeztetni veletek arról, hogy normális együttműködés alakulhasson ki. Vajon mi lesz a következő akció, amire fel kell készülnünk, amellett, hogy ezúttal is elnézést kérünk a Vidi szurkolóknak a szabályokat betartó döntő többségétől, akiket a kialakult helyzet miatt további szigorításokkal kell terhelnünk?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik