Foci

Újabb magyar focisiker

Női labdarúgó-válogatott (Array)
Női labdarúgó-válogatott (Array)

Igaz nem tét, hanem barátságos meccsen és nem a fiúk, hanem a lányok. De ettől még szép siker a görögök ellen idegenben kivívott 1-0-as győzelem!

A magyar válogatott hosszú utazást követően kedden délután érkezett meg a görögországi Loutrakiba, szerdán pedig pályára lépett a házigazdák elleni első mérkőzésen. Az igazi nyári hőségben lejátszott találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, egyik kapu előtt sem alakultak ki igazán nagy helyzetek.

A második félidő elején megszereztük a vezetést, Szarvas Alexandra szerzett labdát a felezővonalnál, megindult meg a görög kapu felé, a védők nem tudták feltartóztatni, ő pedig góllal fejezte be az akciót. A találat után a görögök válogatott átvette az irányítást, több veszélyes lehetőségük is volt, kapufát lőttek, illetve mindkét kapusunknak volt védenivalója. Az egyenlítő gólt azonban nem tudták megszerezni a hazaiak, a magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót – számolt be az mlsz.hu

“Nem játszottunk igazán jól, érezhető volt, hogy a bajnoki szezon végeztével több játékosunk már kiesett a bajnoki ritmusból, ezért nem tudtunk olyan színvonalon teljesíteni, ahogy az a kerettől elvárható lett volna. Minden külső körülményt figyelembe véve pozitívumként értékelhető, hogy kevésbé jó játékkal is le tudtunk győzni egy európai középmezőnyhöz tartozó válogatottat. Bízom benne, hogy a pénteki második meccsen frissebben lépünk pályára, és javuló teljesítménnyel sikerül ismét legyőzni a görögöket” – értékelt a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány. 

Női labdarúgó-válogatott, felkészülési mérkőzés, eredmény:

Görögország-Magyarország 0-1 (0-0)

Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 78.) – Mosdóczi Evelin (Szabó Boglárka, 65.), Tálosi Szabina, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta (Szarvas Alexandra, 46.), Hummel-Smuczer Angéla (Szuh Erika, 59.), Fenyvesi Evelin – Nagy Lilla (Szabó Viktória, 46.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik