Foci

Csányi Sándor fontos bejelentéseket tett

csányi sándor (Array)
csányi sándor (Array)

Szerda délután az OTP Bank Liga 2015/2016-os évadának előkészületeiről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Csányi Sándor Berzi Sándor alelnök, Vági Márton főtitkár, Török Gábor és Nyilasi Tibor társaságában kezdte meg 15 óra 30 perckor kezdődő helyzetelemzését.

Bejelentette, legkésőbb a 2017/18-as szezonra 12 csapatosra csökken az NB I létszáma, három kör lesz, így összesen 33 bajnoki forduló. Hozzátette, elsőfokon idén öt csapat nem kapta meg a következő idényre a licenszet, így a Győr, a Pécs, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pápa sem.

 Fotó: MTI

Ha a ősszel csak az ETO nem indul ilyen okok miatt – másodfokon még változhat a többi klubot érintő döntés -, akkor helyét feltöltik a NB II-ből, ám ha a győrieken kívül még egy csapat nem kapja meg a licenszet, akkor már a 2016/17-es sorozatban 14 csapat vág neki az NB I-nek.

Annyi bizonyos továbbá, hogy a Ligakupa nem kerül kiírásra már, a tartalékcsapatok az NB III-ban szerepelhetnek, de csak ebben az évben.

Szigorítják a külföldi játékosok számát is az együttesekben. Bár szerződést még nem írtak alá a szerencsejáték-pénzekről, az össze meghaladhatja a TV-s pénzeket: 300-400 millió pluszt jelenthet az új elosztási rendszer a kluboknál. A rendszer azokat a csapatokat premizálja majd, melyeknél maximum hét külföldi játékos van a keretben, a pályán lévők száma pedig nem haladja meg a hármat. Egynek 20 év alattinak kell lennie, jövő évtől már kettőnek!

Kivételt képeznek a szabály alól az európai porondon szereplő gárdák, ők tíz külföldit foglalkozhatnak és öten is játszhatnak közülük egy időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik