Foci

Cristiano Ronaldo: ha fájni fog, cserét kérek

Roni megszólalt a németek elleni rangadó előtt.

Folytak és még mindig folynak a találgatások arról, milyen állapotban van Cristiano Ronaldo a németek elleni mai meccs előtt, meg úgy általában.

Nemrég jeges tömlővel kezelték a térdét, s hát nem túl jó állapotban érkezett meg Brazíliába sem klasszisunk. Most viszont ellentmondást nem tűrően beszélt a sajtótájékoztatón.

“100 százalékos állapotban vagyok. Egy csodálatos világbajnokságot szeretnék magam mögött tudni” – mondta Ronaldo, majd kissé feldúltan válaszolt az egyik újságírói felvetésre.

Az egyik kolléga ugyanis arról beszélt (tipikus kötekedés, idióta…) nemzetközi sikert még nem nagyon ért el Roni, a klubsikerek mellett ideje bizonyítania.

“Nem hiszem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene bármit is. Meg kell nézni a statisztikáimat, abból minden kiderül” – vágott vissza.


Cristiano Ronaldo
Fotó: Europress Fotóügynökség

Valóban: Ronaldo 252 meccset játszott a Real Madridban, ez idő alatt 246 gólt szerzett, míg a világbajnokságokon 10 meccsen 2-t. Emellett kétszeres BL-győztes és Aranylabda-díjazott.

“Semmit nem kell bizonyítanom. Sem most, sem eddig, sem a jövőben. Egy dolgom van, folytatnom kell a karrieremet, ami eddig is nagyszerűen alakult” – mérgelődött CR7, aki 11 gólt szerzett a selejtező-sorozatban, nem mellékesen mesterhármassal jelentkezett a svédek elleni pótselejtezőn.

“Egy játékos nem tesz ki egy csapatot. Itt vagyok a válogatottban, hogy segítsek. Egy futballista vagyok a sok közül. Néha én jelentem a különbséget egy-egy meccsen, de nem tudom az egész csapatot a hátamon vinni. Nem mi vagyunk az esélyesek, a csoportban sem mi vagyunk a favoritok. Igen, pár napja már edzek, és mivel ez így van, ez azt jelenti, jól vagyok.

Persze, azt szeretném, ha nem fájna semmim, de ez lehetetlen. Amióta focizom, egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy valamilyen kisebb fájdalom nélkül játszottam volna. Ez hozzátartozik a focihoz, ez a munkám része. Ha nem állnék készen, nem érezném jól magam, az első lennék, aki ezt jelenzé a kapitánynak. A legfontosabb a játékosok egészsége, ha a meccs alatt érezni fogom, hogy nem megy, cserét kérek majd. Nem kockáztatom a karrieremet egyetlen világbajnoki meccs miatt. Ez a legfontosabb torna, de az első az egészségem, a foci csak azután következik” – folytatta aztán határozottan Cristiano Ronaldo.

A németek 18 órától játszanak a portugálokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik